Sekcija frizera, kozmetičara i pedikera

• Prošli utorak, 06.12.2016.g., Sekcija frizera, kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Samobor organiziralo je svoj sastanak i predavanje koju je održala konzultantska tvrtka - SVIM tim, i to u prostorijama Udruženja - Šmidhenova 34, Samobor. Uvodno predavanje SVIM tima je bilo namijenjeno članovima - vlasnicima kozmetičkih, pedikerskih i frizerskih salona - sekcije frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Samobor koji su se odazvali u velikom broju, a sve s ciljem stjecanja samopouzdanja i znanja kako i s kim komunicirati po pravilu njegove osobnosti, čime se postiže veća uspješnost u prodaji proizvoda.

• Ovogodišnji sajam kozmetike u Beogradu pod nazivom „Dodir Pariza“, popratili su i naši obrtnici Sekcije Frizera, kozmetičara i pedikera (predsjednica Sekcije-Anica Labudović, potpredsjednica - Anela Ergović, te članovi Sekcije - Iva Burić Mogulić i Ivan Simčić sa svojim djelatnicama.) Po sjajnim utiscima naši frizeri i kozmetičari zaključuju kako obje struke uvelike napreduju po raznim novitetima; od profesionalnih aparata za oblikovanje kose (Diva Pro Styling aparat za zaštitu kose od peglanja, kovrčanja, feniranja etc.) te poznatih i još nepoznatih preparata za njegu kose do novih aparata za oblikovanje tijela i njegu lica, ugradnje noktiju i ekstenzija trepavica, dekorativne kozmetike i sl.

• I ove godine u organizaciji Udruženja obrtnika Grada Zagreba 08. Ožujka 2014. Održava se 5- Zlatni ruž – natjecanje kozmetičara grada Zagreba i Zagrebačke županije.

• Poziv za sudjelovanje na Edukativnoj radionici o kozmetici II, proizvođači kozmetike i prilagodba propisima“. Vrijeme i mjesto održavanja: Subota, 23. studenog 2013. s početkom predavanja u 9 i 30h Hrvatsko farmaceutsko društvo, Masarykova 2/II, Zagreb.

• Cilj projekta: bilo je upoznavanje s obrazovnim programima za kozmetičare, make up artiste, masere, pedikere, spa i wellness managere (srednjoškolsko obrazovanje i obrazovanje odraslih),posjeti kozmetičkim salonima,wellness centrima,spa centrima te prenošenje pozitivnih europskih iskustva u praksu i u rad s naučnicima.