• Aktualno

• Poziv za sudjelovanje na 15. Samoborskom proljetnom sajmu (14.4.2019)

18-03-2019

Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki...

• Nezaposleni, prijave za besplatno usavršavanje

16-03-2019

Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

• 3. Motivacijska radionica za nezaposlene (22.3.)

14-03-2019

Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i...

Prihvatljive aktivnosti za koje je moguće ostvariti potporu su sljedeće:

- nabava strojeva, postrojenja i opreme, mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata za obavljanje osnovne djelatnosti; novih ili rabljenih,

- preuređenje i nadogradnja strojeva i opreme; novih ili rabljenih,

- nabava računalne opreme, računalnih programa i sustava vezanih uz alate i opremu za obavljanje osnovne djelatnosti odnosno u funkciji proizvodnog procesa,

- izgradnja novog/nadogradnja postojećeg poslovnog objekta/prostora u vlasništvu gospodarskog subjekta koji podnosi Zahtjev za potporom,

- troškovi projektne dokumentacije za izgradnju/nadogradnju poslovnog objekta/prostora u vlasništvu gospodarskog subjekta koji podnosi Zahtjev za potporom,

- izradu prototipa proizvoda namijenjenog izvozu za koji je osiguran plasman.

Iznosi potpora podijeljeni su u razrede i ovise o visini ulaganja pojedinog gospodarskog subjekta i to na način da za iznos ulaganja:

- od 80.000,00 kuna do 150.000,00 kuna – potpora iznosi 30.000,00 kuna,

- od 150.000,00 kuna do 300.000,00 kuna – potpora iznosi 40.000,00 kuna,

- iznad 300.000,00 kuna – potpora iznosi 50.000,00 kuna.

Minimalni iznos ulaganja je 80.000,00 kuna, a pojedinačnog troška unutar ulaganja mora biti veći od 10.000,00 kuna. Prihvatljivi troškovi su troškovi ulaganja izraženi bez Poreza na dodanu vrijednost (PDV). Potpora se odobrava gospodarskim subjektima koji su izvršili ulaganje u razdoblju od 01. prosinca 2017. godine do 02. studenog 2018. godine. Upute kao i obrasce za prijavu podnositelji zahtjeva za potporom mogu dobiti u

Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije,

Referadi za gospodarstvo, poljoprivredu i civilnu zaštitu,

Trg kralja Tomislava 5, Samobor, soba 316/1 i/ili na broju telefona 3327-101.

Cijeli tekst javnog poziva za dodjelu potpora može se pogledati na službenoj Internet stranici grada Samobora: