• Aktualno

  • Poziv za sudjelovanje na 15. Samoborskom proljetnom sajmu (14.4.2019)

   18-03-2019

   Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki...

  • Nezaposleni, prijave za besplatno usavršavanje

   16-03-2019

   Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

  • 3. Motivacijska radionica za nezaposlene (22.3.)

   14-03-2019

   Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i...

  1 2 3

Na inicijativu Udruženja obrtnika Samobor tročlana delegacija grada Livna posjetila je 30. studenog 2018. grad Samobor u sklopu moguće zajedničke suradnje na EU projektima vezanima uz područje malog gospodarstva i turizma.

Gradonačelnika Grada Livna Luku Čelana, predstojnicu Ureda gradonačelnika Silviju Brčić te pomoćnicu gradonačelnika i voditeljicu Ureda za opću upravu i društvene djelatnosti Anđelku Knežević u samoborskoj gradskoj vijećnici dočekali su u ime Udruženja obrtnika potpredsjednica Marija Komerički i tajnik Nikica Matana, u ime grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Marinko Džepina, njegova suradnica Marija Galić Kotarski, stručni suradnik, i sam Livnjak, Slavko Inić, zatim gradski pročelnik za financije i direktor Poduzetničkog centra Samobor Željko Radovanić i njegova asistentica Renata Razum te kao predstavnik Zagrebačke županije Krunoslav Pilko. Tema i svrha sastanka bila je predstavljanje buduće dobre suradnje na zajedničkim projektima gospodarstva i turizma kroz programe INTERREG-a Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020. Na sastanku je tajnik UOS-a Nikica Matana ukratko pojasnio logične poveznice za nastavak suradnje između dvaju gradova, a gosti su kratkom video prezentacijom predstavili svoj grad i projekt osnivanja poduzetničkog centra u Livnu. Samoborci su na primjeru projekta Mali tehnopolis Samobor, koji je trenutno u izgradnji, pokazali koje će sve mogućnosti biti dostupne poduzetnicima i obrtnicima s područja grada i šire okolice nakon otvorenja Malog tehnopolisa. Gradonačelnik Livna Luka Čelan istaknuo je kako je za iskorištavanje dostupnih sredstava iz fondova EU za ovaj projekat iznimno važna zajednička suradnja i povezivanje u programima obrtništva i turističkog razvoja Samobora, Livna i crnogorskog Tivta. Voditeljica livanjskog tima Anđelka Knežević istaknula je kako je jedan od ciljeva projekta jačanje poduzetničke konkurentnosti, kao i osnivanje poduzetničkog centra u Livnu koji će povezati obrtnike, male proizvođače i korisnike njihovih proizvoda kroz edukaciju. Smatraju kako je Samobor dobar primjer razvoja obrtništva i poduzetništva, ali i da oni kao grad i regija imaju dobre temelje za napredak i razvoj. Održani sastanak bio je uvod u zajedničku suradnju i najava radionice koja će se održati u Livnu 07. prosinca i na kojoj će se sastati svi sudionici projekta.

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor