• Aktualno

• EU natječaj: "Inovacije u S3 područjima"

03-07-2019

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

• Od 1. srpnja 2019. obvezno izdavanje e-računa javnim naručiteljima

02-07-2019

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi usvojen je početkom listopada prošle godine, njegova je djelomična primjena počela 1. prosinca 2018. godine, a puna primjena počinje 1. srpnja 2019. godine. Naime, Zakonom je od početka prosinca prošle godine najprije uvedena obveza zaprimanja e-računa u postupcima javne nabave, a od početka...

• 3D samoborska kremšnita

12-06-2019

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provela je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

1 2 3

U novijim vremenima, svijest i navike kupaca i klijenata su se promijenile, a to se odrazilo i na obrtnike u ulici, kako objašnjava gospodin Matan.

Danas ih tamo posluje pedesetak no njihov broj mogao bi biti mnogo veći. Medičari, svjećari, krojači, postolari, frizeri, ugostitelji, zlatari, cvjećari, obrti koji nude tehničke usluge i niz drugih nalaze se na jednom mjestu. Ukoliko se ostvari plan obnove i prenamjene stare Obrtničke škole, koja je trenutno izvan funkcije,  u gastro-obrtnički centar, cijeli grad imao bi značajnu korist, navodi gospodin Matan. To je ujedno jedna od najstarijih obrtničkih škola na ovim prostorima, a osnovana je 1887. godine. Nalazi se iznad Perkovčeve ulice i s njom čini privlačnu obrtničku cjelinu.

Jedan od obrta koji se nalaze u poznatoj ulici je i Cvijeće by Sanja, vlasnice Sanje Hržić. Sanja je  dobitnica brojnih nagrada na natjecanjima, između ostalih, Zlatnog cvijeta i FLORAART-a.

„U Perkovčevoj sam četiri godine i bilo bi mi drago da projekt razvoja zaživi. Tada bismo svi bili motivirani ostati u centru Grada. Tu se najviše možemo družiti sa svojim klijentima i razmjenjivati iskustva s drugim obrtnicima. Razvoj bi pozitivno utjecao na sve uključene aktere „–  kaže nam Sanja.

Volja, ideja i namjera postoje, a za svaku realizaciju predstoji suradnja s gradskim institucijama, odnosno Gradom Samoborom. Ovakvi projekti podigli bi kvalitetu života samih građana, a turistima bi dali još jednu zanimljivost u gradu poznatom po najboljim kremšnitama.

„ Perkovčeva ulica ima ogroman neiskorišteni potencijal, kako obrtnički tako i turistički. Do ideje smo došli po uzoru na brendiranje zagrebačke Ilice. Portal Zagreb Crafts jedna je od platformi na kojima bismo na najbolji način mogli promovirati takve projekte, a s obzirom da je dostupan i na engleskom jeziku, turisti bi nas mogli još lakše upoznati „ – ističe gospodin Matan.

Izvor: http://www.zagrebcrafts.hr/novosti/incijativa-za-novi-sjaj-perkovceve-ulice-u-samoboru/

logo hok1

Logo Samobor