• Aktualno

    • Novi ispitni rok za „Upravitelja prijevoza“ (27.04.2019.)

      22-02-2019

      Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 27. travnja 2019.g. u Zagrebu. Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 28. travnja 2019. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 12....

    • Pojačan nadzor fiskalizacije

      21-02-2019

      U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. – 27. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje...

    • Održan IV. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije

      21-02-2019

      U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u Hotelu Sport u Ivanić Gradu 20. veljače 2019. održan je 4. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije. Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, bilježi značajan oporavak pa je u 2018. godini otvoreno više od 2000 novih obrta, na što je podsjetio župan Zagrebačke županije...

    1 2 3

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Visokom školom Aspira, organiziralo je i provelo edukaciju za zanimanje slastičar za polaznicu Korneliju Horvatić iz obrta „Kardinal“, u sklopu programa cijeloživotnog obrazovanja. Predavanja su započela 15. listopada 2018., a završila polaganjem završnog ispita 19. prosinca 2018.

Nastava je osmišljena na način da se sa polaznicima prođu sva osnovna tijesta, načini pripreme, sve osnovne kreme i izrada slastičarskih dekoracija uz teoretsku nadopunu svega što se radi.

Stavljen je i poseban naglasak na način prezentiranja pripremljenih slastica u vidu individualni deserta na tanjuru kako bi polaznici dobili osnovna znanja serviranja i posluživanja restoranskog načina prezentacije deserta.

 U završnom tjednu edukaciju naglasak je bio na izradi i dekoriranju modernih entreme torti, izradi i dekoriranju mini vjenčane torte i te izradi zdravih sirovih bezglutenskih slastica koje su danas izrazito popularne.

Svaki polaznik dobio je skriptu koja je osmišljena na način da posluži svakom od polaznika kao udžbenik tijekom izvođenja praktične nastave slastičarstva i kasnije kao podsjetnik na naučeno. Svaki recept iz nje je jasno napisan kroz sve korake pripreme istog, te time primjenjiv i izvediv svakom od polaznika u svakom momentu nakon završetka provedenog programa.

Praktična nastava se u moderno opremljenoj kuhinji pod mentorstvom vrhunskih slastičarki: Suzane Kvesić, glavne slastičarke u restoranu Vinodol i Ljubice Roždijevac koja je chef slastičarne Hotela Sheraton u Zagrebu.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja, te se upisuje u e-radnu knjižicu. Polaznica je uspješno položila ispit te primila diplomu za zanimanje „Slastičar“.

Program osposobljavanja za „Slastičara“ sufinanciran je sredstvima Zagrebačke županije.

Čestitamo gđi. Korneliji Horvatić na uspješno položenom završnom ispitu i dobivanju diplome za slastičara i želimo joj još mnogo uspjeha u budućnosti!

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor