Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika je 08. prosinca 2017. godine na svečanoj sjednici Skupštine obilježilo 50 godina uspješnog rada. Iako je tradicija obrtništva u ovom kraju puno starija ova je obljetnica podsjetnik na početak organiziranog rada obrtnika kada je u listopadu 1967. godine u Samoboru osnovano Udruženje samostalnih zanatlija.

Udruženje obrtnika Samobor je organiziralo 2. radionicu i predavanje koju je održao SVIM tim, i to u prostorijama Udruženja ( Šmidhenova 34, Samobor). Radionica naziva: “Kako prodati sebe i uslugu?” održana je 15.svibnja 2017.g., od 18:00 do 21:00 sati, i to ovaj put uz sudjelovanje članica - sekcije cvjećara koji su također našli interes i bili izuzetno zadovoljni organizacijom i onim što su naučili na radionici.

Pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Zaprešić i Ceha frizera Udruženja, a u organizaciji tvrtke Shapeit iz Zagreba u dvorani hotela Lavica 19. veljače 2017 godine održan je stručni seminar za frizere pod nazivom „Festival kose“. Seminar su vodili gospodin Lucijano Fai, Alessandro Girardi i Alberto Mezzanotte profesori šišanja i vrhunski stilisti iz Verone. Lucijano Fai ujedno je i vlasnik škole za frizere u Veroni – Glamour school.

Udruženje obrtnika Samobor je 08.02.2017. organiziralo radionicu – trening: KAKO PRODATI PROIZVOD?. Ovo je po prvi put da je Udruženje organiziralo ovakvu vrstu radionice koja je bila besplatna za prijavljene sudionike ( obrtnike i njihove zaposlenike ).

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 26. siječnja seminar: "Posebnosti pri izradi godišnje porezne prijave obrtnika I slobodnih zanimanja za 2016.G. I izmjene o oporezivanju samostalnih djelatnosti od 01.01.2017.G." koji je okupio brojne obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike. Od  01.01.2017.g. uvode se nove stope poreza na dohodak  - 24% od mjesečne porezne osnovice do visine 17.500,00 kn i 36% na poreznu osnovicu iznad 17.500,00 kn. Veći je osnovni odbitak 3.800,00 kn i osobni odbitak za članove obitelji.

I ove su godine naši vrijedni tradicijski obrti: ARKO obrt-vl.Brigita Mihina, obrt SRČEKO-vl.Silvana Krajačić te obrt FILIPEC -vl. Antun Filipec pripremili svoje proizvode za prezentaciju i prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu koji je po 2. put proglašen najboljim Adventskim sajmom u Europi.

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Samobora organiziralo je u 15. travnja prezentaciju programa mogućnosti upisa učenika osnovnih škola na području Grada Samobora i Svete Nedelje u srednje škole Grada Samobora pod nazivom ,Dojdi osmaš u Samobor 2016.' Cilj ovog projekta je pružanje informacija učenicima 8 .razreda osnovnih škola i njihovim Roditeljima o mogućnostima upisa i izboru zanimanja.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta u okviru manifestacije Susret mladih obrtnika 2016., koji organizira Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, u petak, 4. studenoga, u Maloj dvorani Galerije Prica održana je stručna konferencija "Samobor – PRIJATELJ PODUZETNIKA", dok je tema konferencije bila: Samobor - regionalni centar za obrtništvo i poduzetništvo – potencijali i prilike".

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Samobor, organiziralo je periodičku izobrazbu vozača – „KOD 95“.Predavanja su počela 12.ožujka 2016. godine, u prostorima galerije Price, a sudjelovalo je 40 vozača.

Periodička izobrazba vozača je obvezna obuka kojom se osigurava dopuna znanja potrebnih za njihov rad, posebno glede sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizacije potrošnje goriva.