Na XIX. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, održanom 17. i 18. travnja u Petrčanima dodijeljene su nagrade najboljim poduzetnicima i obrtnicima te zadrugama, klasterima, poduzetničkim zonama i inkubatorima. Obrtnica Ivanka Bertol, vlasnica Kovinotokarske i metalno – galanterijske radionice iz Velike Mlake proglašena je za najbolju ženu poduzetnicu, a obrt Prerada plastike Šantek iz Novog Marofa nagrađen je u kategoriji Najbolji obrtnik.

Nagrade najboljima uručili su, uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića, ministri Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Mihael Zmajlović, Mirando Mrsić te Gordan Maras koji je bio i domaćin ove manifestacije.

Uz nagrađene, u kategoriji Najbolja žena poduzetnica nominirani su bili i Naftalina, obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu te Alveus d.o.o., a u kategoriji Najbolji obrtnik među nominiranima su bili Mont metal i Obrt Pleško.

U kategoriji Najbolji mikro poduzetnik za najbolju je tvrtku od nominiranih proglašena Sintaksa d.o.o.
Nominirani su bili:   Sintaksa d.o.o., Uber d.o.o.i Plava tvornica d.o.o.

U kategoriji Najbolji mali poduzetnik za najbolju tvrtku proglašena je Moderator d.o.o.
Nominirani su bili: Agena Marin d.o.o., Moderator d.o.o. te  VIS Draganić d.o.o.

U kategoriji Najbolji srednji poduzetnik najboljom je tvrtkom proglašena Drvoproizvod d.d.
Nominirani u navedenoj kategoriji su bili Prostoria d.o.o., Metal elektro d.d. i Drvoproizvod d.d., Jastrebarsko

U kategoriji Najbolji inovativni poduzetnik nagradu je osvojila tvrtka Alveus d.o.o.
Nominirane su bile tvrtke Slikoplat d.o.o., Alveus d.o.o. te Omnisdata d.o.o.

U kategoriji Najbolji izvoznik nagradu je odnio MMM Vukelić d.o.o. između nominiranih MMM Vukelić d.o.o., Cromos Svjetlost d.o.o. i Moderator d.o.o.

Za Najbolju poduzetničku zonu proglašena je Gospodarska zona grada Zaboka.
Nominirani su bili Grad Bakar – Industrijska zona Kukuljanovo, Radna zona R-27, Grad Zabok – Gospodarska zona Grada Zaboka i Grad Nova Gradiška – Gospodarska zona Nova Gradiška.

Za Najbolji poduzetnički inkubator izabran je ZIP d.o.o.
Nominirani su bili Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. Osijek, Koprivnički poduzetnik d.o.o. Koprivnica te Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. Zagreb.

Nagradu za Najbolji klaster odnio je Klaster poljomehanizacije.
Nominirani su bili Klaster poljomehanizacije, Drvni klaster Virovitičko podravske županije VIRIDIS te AD Klaster.
U kategoriji Najbolja zadruga  najboljom je zadrugom proglašena Omega 3.

Nominirane su bile zadruge Ribarska sloga, Omega 3 te Zagrebački voćnjaci.