U petak 24. travnja 2015.godine održana je svečana dodjela Uvjerenja za završene informatičke i poslovne  tečajeve  koje je Udruženje u suradnji sa Obrtničkim učilištem Zagreb organiziralo za naše obrtnike. Odrađeno je 60 sati početnog informatičkog tečaja za 18 polaznika te 36 sati EBC*L poslovnog certifikata (tečaj učenja o poduzetništvu) za 10 polaznika. Udruženje obrtnika Samobor je prijavilo ovaj projekt cjeloživotnog učenja naših obrtnika prema Zagrebačkoj županiji još tijekom 2014.godine a županija je projekt ocijenila vrlo visokom ocjenom i sufinancirala ga u visini od 90%.

Početni informatički tečaj se sastojao od osnova računalstva za obrtnike te je bio potpuno prilagođen potrebama obrtnika.

Program je obuhvaćao:

  • Osnovne koncepte informacijske tehnologije
  • Korištenje računala i rad s datotekama
  • Obradu teksta (MS Word)
  • Internet i e-poštu
  • Evaluaciju

EBC*L poslovni certifikat je poslovni tečaj A kategorije koji se sastojao od sljedećih tema:

  • Poslovni plan-ciljevi, metode i instrumenti sastavljanja
  • Marketing i prodaja
  • Investicijska analiza i financijsko planiranje

Ovaj tečaj EBC*L poslovnog certifikata je bio „pilot program“ kojeg je Udruženje u suradnji sa Obrtničkim učilištem po prvi puta provodilo na području Zagrebačke županije. Polaznici su bili vrlo zadovoljni edukacijom te se nadamo nastavku ovakve vrste obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 50.000,00 kuna a u njemu je sudjelovalo 28 polaznika (obrtnika i njihovih zaposlenika) čime se pokazala vrlo visoka zainteresiranost samoborskih obrtnika za obrazovanje. Cjeloživotno učenje je izuzetno potrebno i korisno u svrhu što boljeg poslovanja i snalaženja na tržištu.

Edukacije su se provodile u razdoblju veljača-travanj 2015.g.u prostorijama Udruženja, Šmidhenova 34, u večernjim terminima a polaznici su besplatno koristili računala koje im je Udruženje osiguralo u tu svrhu.

Svečanu dodjelu su vodili Ravnatelj Obrtničkog Učilišta Dražen Maksimović i predstavnik Zagrebačke županije; Pročelnik Odjela za gospodarstvo Damir Fašaić. Nakon dodjele Uvjerenja, sudionici su prisustvovali prigodnom domjenku uz ugodno druženje.

Povratne informacije nam govore o velikom zadovoljstvu polaznika, pa Udruženje planira i dodatnu edukaciju za najnaprednije polaznike informatičkog tečaja te polaganje ispita za Uvjerenje unutar programa Operater/ka na računalu.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji, Obrtničkom Učilištu Zagreb a posebno svim zainteresiranim obrtnicima koji su se javili na ovaj program te se nadamo sličnim novim projektima i u budućnosti koje će Udruženje organizirati za svoje članove.

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor