Udruženje obrtnika Pula je na svojoj svečanosti 8.5.2015.g.u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula proslavilo pola stoljeća rada. Pozdravivši brojne goste, predsjednik Udruženja Vitomir Pap ukratko je podsjetio kako su samostalne zanatlije 1964. godine odlučile osnovati udruženje kako bi poboljšali svoj položaj i uvjete rada. Pap je istaknuo kako je 1965. godine u Puli bilo 202 obrtnika koja su zapošljavala 380 radnika, dok danas 2.461 obrtnik zapošljava 4.100 radnika.

Svečanosti prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić kojemu je Pap zahvalio na potpori razvoju pulskog obrtništva, zbog čega je Gradu Puli i dodijeljena Metalna povelja.

Povelje su potom dodijeljene 26-orici obrtnika za 30 do 35 godina rada, zatim utemeljiteljima i svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja te svim organizacijama i institucijama koje podržavaju rad Udruženja obrtnika.

Udruženje obrtnika Samobor i Udruženje obrtnka Pula su potpisale povelju o suradnji 13.travnja 2008.koja se temelji na prijateljstvu i suradnji dvaju Udruženja.

Svih ovih godina Udruženja međusobno surađuju preko svojih Predsjednika, Upravnih tijela i Stručnih službi a ta suradnja se pokazuje uspješnom i danas.

Predstavnici Udruženja obrtnika Samobor (član Upravnog tijela-Franjo Oslaković te Tajnik Udruženja-Nikica Matan) nazočili su svečanoj Skupštini prilikom čega je Udruženju obrtnika Samobor dodijeljeno Priznanje za dugogodišnju suradnju na unapređenju obrtništva.