Povijesni dan za Udruženje obrtnika Samobor. Stotinjak samoborskih i svetonedeljskih obrtnica i poduzetnica okupilo se treće godine zaredom u subotu, 30. svibnja, ovaj puta u restoranu Samoborska klet, kako bi uz ugodno druženje tijekom večeri razmijenile mišljenja i ideje, porazgovarale o problemima i produbile prijateljske i poslovne veze.

Ove godine bilo je posebno svečano, jer se  pozivu odazvala i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović, koja je bila i Pokroviteljica ovogodišnjeg susreta naših obrtnica i poduzetnica.

Predsjednicu Grabar - Kitarović, visoke goste i uzvanike dočekali su gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednik Udruženja obrtnika Samobor, gdin.Marijan Karlović, koji je i prvi svima zaželio dobrodošlicu i pozdravio Predsjednicu. U svom kratkom govoru zahvalio je obrtnicama i poduzetnicama na vrijednom i predanom radu, istaknuo ponos što samoborsko i svetonedeljsko Udruženje, kojem je on na čelu, ima velik broj uspješnih žena, koje ne samo u poslu, nego i u svojim obiteljima, nose najveći teret te izrazio nadu da će i nadalje biti tako dobro organizirane i uspješne, ali i među sobom u skorije vrijeme, nakon njegova mandata, izabrati upravo ženu za predsjednicu Udruženja.

Predsjednicu je pak zamolio da učini sve što može da zaštiti obrtnike i male poduzetnike, jer oni su garancija izlaska ove države iz krize i teškog stanja u kojem se sada nalazi hrvatsko gospodarstvo. Nakon njega nazočne je pozdravio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.  

- Poštovane obrtnice i poduzetnice, slike sa 3.Susreta žena obrtnica i poduzetnica možete skinuti  u našoj galeriji. Za ostale slike nazovite našu Službu Udruženja na 01/3360-129 ili nas kontaktirajte mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Gradonačelnik Beljak potvrdio je dugogodišnju dobru suradnju Grada Samobora i Udruženja, jer samoborski obrtnici i poduzetnici svojim predanim radom pune gradski proračun, što uvelike doprinosi tome da naš grad nije u većoj mjeri osjetio krizu. Stoga će Grad Samobor različitim mjerama uz pomoć Udruženja i nadalje pomagati i činiti sve da se našim članovima olakša poslovanje. Zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, jer i Sveta Nedelja se u poduzetničkom smislu itekako ima čime pohvaliti a i puno pomaže Udruženju u radu i aktivnostima.

Prije svečane večere dodijeljeno je i jedno veliko priznanje: Zlatnu plaketu Obrtničke komore Zagreb Renati Kruhan, vlasnici pekarskog Obrta Zemljič, uručio je predsjednik komore Zagreb Mirza Šabić. K tome, predsjednik našeg Udruženja Marijan Karlović može se pohvaliti Zlatnom statuom, koja mu je prije nekoliko dana uručena na sjednici zagrebačke Obrtničke komore.

Prisutnima se, naravno, obratila i predsjednica. Osim čestitki i zahvale ženama poduzetnicama, naglasila je svoju spremnost, volju i želju da, upravo kao žena i kao prva hrvatska Predsjednica, podupre njihova nastojanja, samopouzdanje i motivaciju, jer njezin uspjeh zorno govori da žene u Hrvatskoj danas temeljem svoga rada i upornosti zaista mogu ostvariti što žele.

Iznimno veselje, kako je rekla, predstavlja joj to što svojih prvih 100 dana mandata obilježava upravo među uspješnim ženama, koje svojim radom doprinose smanjenju krize i stvaraju nove vrijednosti.

Samoborske obrtnice i poduzetnice iznenadile su ju velikom Marijinom tortom, novom samoborskom delicijom, koju je predsjednica, zajedno s Renatom Kruhan, rezala za goste. 

Veselu i svečanu atmosferu obogatile su svojim nastupom sjajne Singrlice, a druženje s predsjednicom završilo je zajedničkim fotografiranjem.

Udruženje obrtnika Samobor zahvaljuje se svim obrtnicama koje su sponzorirale Susret, Pokroviteljima-Hypo Alpe Adria Bank, Hrvatskoj obrtničkoj Komori, Obrtničkoj komori Zagreb, Gradu Samoboru i Sv.Nedelji a posebice Predsjednici RH, gđi.Kolindi Grabar-Kitarović koja je svojim dolaskom posebno uveličala ovaj Susret u cilju još bolje promocije i važnosti ženskog poduzetništva.

Također se zahvaljujemo svim obrtnicama i poduzetnicama koje su došle u velikom broju na ovaj Susret. Vaša podrška daje nam veliku motivaciju za daljnji rad te se nadamo da će se naša uspješna suradnja nastaviti i u drugim projektima u budućnosti.

Udruženje najavljuje nove aktivnosti i projekte koji će se odvijati tijekom 2015.a koji će biti u cilju unapređenja samoborskog obrtništva.

Sve objavljene vijesti o Susretu žena obrtnica možete pogledati na stranicama:

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor