Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Samobor, organiziralo je periodičku izobrazbu vozača – „KOD 95“.Predavanja su počela 12.ožujka 2016. godine, u prostorima galerije Price, a sudjelovalo je 40 vozača.

Periodička izobrazba vozača je obvezna obuka kojom se osigurava dopuna znanja potrebnih za njihov rad, posebno glede sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizacije potrošnje goriva.

Periodička izobrazbe vozača je obavezna i provodi se svakih 5 godina pohađanjem tečaja iz svih područja nastavnog programa:

•  usavršavanje racionalne vožnje, koja se temelji na prometnim propisima i sigurnosnim pravilima
  •  primjena propisa
  •  zdravlje, sigurnost na cesti i zaštita okoliša, usluga i logistika

Program je pomogao vozačima da osvježe svoje znanje. U edukaciju su uključena nova tehnička, pravna i organizacijska saznanja koja se odnose na prijevoz tereta i putnika.

Po završetku obuke, vozačima se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje periodička izobrazba.Dokazom stečene kvalifikacije za vozača, u skladu sa člankom 12. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, smatra se vozačka dozvola u kojoj je upisan „ KOD 95“.Policijska uprava nadležna za izdavanje vozačke dozvole na temelju Svjedodžbe o stečenim početnim kvalifikacijama ili na temelju Svjedodžbe o periodičkoj izobrazbi u vozačku dozvolu upisuje „kod 95“

Udruženje obrtnika Samobor se zahvaljuje svim obrtnicima – prijevoznicima koji su se odazvali ovoj edukaciji i Pučkom otvorenom učilištu Samobor koji je osigurao prostor i stručne predavače za provedbu ove edukacije te pozivamo sve prijevoznike koji nisu regulirali ovu izobrazbu da se jave u Udruženje obrtnika Samobor.