Pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Zaprešić i Ceha frizera Udruženja, a u organizaciji tvrtke Shapeit iz Zagreba u dvorani hotela Lavica 19. veljače 2017 godine održan je stručni seminar za frizere pod nazivom „Festival kose“. Seminar su vodili gospodin Lucijano Fai, Alessandro Girardi i Alberto Mezzanotte profesori šišanja i vrhunski stilisti iz Verone. Lucijano Fai ujedno je i vlasnik škole za frizere u Veroni – Glamour school.

Frizeri su bili upoznati s najnovijim svjetskim trendovima u bojanju, šišanju, pramenovanju kose i izradama frizura sa svim detaljima talijanske škole za razdoblje proljeće – ljeto 2017. godine. Oko 50-tak sudionika iz Samobora, susjednih gradova i općina, ali i cijele Hrvatske i Slovenije dobilo je diplomu „Glamour school“ za sudjelovanje na ovom stručnom seminaru kao i prigodne darove od mnogih donatora koji su potpomogli održavanje ove manifestacije, a njihovi proizvodi su prezentirani sudionicima.

Pripreme modela obavljene su u frizerskom salonu Anastazija, vlasnice Anastazije Rapljenović koja je nesebično ugostila renomirane goste iz Italije te im prepustila svoj prostor za pripreme svih frizura koje su bile prezentirane na Festivalu.

FESTIVAL KOSE POD MASKAMA se savršeno uklopio u dane samoborskog Fašnika te se ovim putem zahvaljujemo obrtnicima koji su bili donatori na toj manifestaciji :

1. Pivovara Razum - vl. Franjo Razum

2. OPG Pavlin - vl. Mario Vrhovčan

3. Obrt Merci - vl. Ivkovčić Katica

4. Slastičarnica Monika - vl. Monika Majcen

5. Slastičarnica Zemljić - vl. Renata Kruhan

6. Obrt Orhideja - vl. Marija Karamatić

7. Obrt Cvijeće By Sanja - vl. Sanja Hržić

8. Obrt Oslaković - vl. Oslaković Viktorija

9. Obrt Trešnja Samobor - vl. Branka Sovulj

Zahvaljujem se predsjednici sekcije frizera Samobor, gosp. Ani Labudović i drugim obrtnicama koje su svojim prisustvom podržale Festival kose. Posebno zahvala frizerskom salonu Anastazija, vl. Anastazija Rapljenović (i njenom osoblju) koja je omogućila da se modeli pripremaju u njenom salonu za manifestaciju. Također bilo je ugodno družiti se sa vrlo ljubaznim osobljem hotela Lavica.

Organizatorica seminara gđa. Jadranka Šepek je naglasila da tvrtka SHAPEIT planira ovu manifestaciju učiniti tradicionalnom.

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor