Na inicijativu Udruženja obrtnika Samobor tročlana delegacija grada Livna posjetila je 30. studenog 2018. grad Samobor u sklopu moguće zajedničke suradnje na EU projektima vezanima uz područje malog gospodarstva i turizma.

Gradonačelnika Grada Livna Luku Čelana, predstojnicu Ureda gradonačelnika Silviju Brčić te pomoćnicu gradonačelnika i voditeljicu Ureda za opću upravu i društvene djelatnosti Anđelku Knežević u samoborskoj gradskoj vijećnici dočekali su u ime Udruženja obrtnika potpredsjednica Marija Komerički i tajnik Nikica Matana, u ime grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Marinko Džepina, njegova suradnica Marija Galić Kotarski, stručni suradnik, i sam Livnjak, Slavko Inić, zatim gradski pročelnik za financije i direktor Poduzetničkog centra Samobor Željko Radovanić i njegova asistentica Renata Razum te kao predstavnik Zagrebačke županije Krunoslav Pilko. Tema i svrha sastanka bila je predstavljanje buduće dobre suradnje na zajedničkim projektima gospodarstva i turizma kroz programe INTERREG-a Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020. Na sastanku je tajnik UOS-a Nikica Matana ukratko pojasnio logične poveznice za nastavak suradnje između dvaju gradova, a gosti su kratkom video prezentacijom predstavili svoj grad i projekt osnivanja poduzetničkog centra u Livnu. Samoborci su na primjeru projekta Mali tehnopolis Samobor, koji je trenutno u izgradnji, pokazali koje će sve mogućnosti biti dostupne poduzetnicima i obrtnicima s područja grada i šire okolice nakon otvorenja Malog tehnopolisa. Gradonačelnik Livna Luka Čelan istaknuo je kako je za iskorištavanje dostupnih sredstava iz fondova EU za ovaj projekat iznimno važna zajednička suradnja i povezivanje u programima obrtništva i turističkog razvoja Samobora, Livna i crnogorskog Tivta. Voditeljica livanjskog tima Anđelka Knežević istaknula je kako je jedan od ciljeva projekta jačanje poduzetničke konkurentnosti, kao i osnivanje poduzetničkog centra u Livnu koji će povezati obrtnike, male proizvođače i korisnike njihovih proizvoda kroz edukaciju. Smatraju kako je Samobor dobar primjer razvoja obrtništva i poduzetništva, ali i da oni kao grad i regija imaju dobre temelje za napredak i razvoj. Održani sastanak bio je uvod u zajedničku suradnju i najava radionice koja će se održati u Livnu 07. prosinca i na kojoj će se sastati svi sudionici projekta.