Temeljem Programa "Naukovanje za obrtnička zanimanja" dodjeljuju se bespovratne potpore za izvođenje programa naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“,broj 42/08).

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu. Ovaj poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Poduzetnicima s područja Zagrebačke županije do kraja godine na raspolaganju je kreditni potencijal kroz Program „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti u iznosu višem od 10 milijuna kuna.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

Bespovratne potpore Zagrebačke županije za poduzetnike u turizmu namijenjene su za sufinanciranje poduzetničkih projekata u turizmu koji se odnose na povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude sljedećih postojećih ugostiteljskih objekata:

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna.

Manifestacije u vezi s poduzetništvom u smislu ovog Natječaja jesu sajmovi, izložbe, natjecanja i slične manifestacije u vezi s poduzetništvom, organizirane s namjerom predstavljanja poduzetnika i udruženja poduzetnika, promocije ili ocjenjivanja njihovih proizvoda i usluga.

Zagrebačka županija objavila je Javni natječaj za potpore razvoju poduzetništva u 2019. g. u vrijednosti 6.800.000,00 kn. Prijave na natječaju primaju se do 03. lipnja 2019. g.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2019. godinu.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je na svojim web stranicama Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“.

Prijave se zaprimaju isključivo od 10.4.2019. godine. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2019. godine.

logo hok1

Logo Samobor