Ministarstvo poljoprivrede obavilo je natječaje 6.2.1. „Pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ i 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima koji ulažu na njenom području u visini jednog postotnog boda, i to za tri kreditna programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) s kojom je županija sklopila ugovor o poslovnoj suradnji.

Grad Samobor u 2019. godini podupire tradicijske i umjetničke obrte sa sjedištem u gradu Samobor iznosom od 4.000,00 kn po pojedinačnom obrtu.

Pozivaju se nezaposlene osobe koje imaju prebivalište na području Zagrebačke županije, a koje se odluče pokrenuti vlastiti posao da dostave svoje zahtjeve za dodjelu potpora za samozapošljavanje (potpora), u skladu s projektom Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja –faza III pod nazivom “Nova prilika-Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije” za što je rezervirano 875.000,00 kn.

Grad Samobor u ovoj godini osigurao je 150.000,00 kn za potpore obrtnicima koji su izvršili kapitalna ulaganja isključivo na području grada Samobora. Gospodarskim subjektima priznaje se ulaganje izvršeno u razdoblju od 01. prosinca 2018. do 07. listopada 2019. godine.

Temeljem Programa "Naukovanje za obrtnička zanimanja" dodjeljuju se bespovratne potpore za izvođenje programa naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“,broj 42/08).

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu. Ovaj poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Poduzetnicima s područja Zagrebačke županije do kraja godine na raspolaganju je kreditni potencijal kroz Program „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti u iznosu višem od 10 milijuna kuna.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

Bespovratne potpore Zagrebačke županije za poduzetnike u turizmu namijenjene su za sufinanciranje poduzetničkih projekata u turizmu koji se odnose na povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude sljedećih postojećih ugostiteljskih objekata:

UOS katalog

UOS top poduzetnik