„ Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“ kojim se mala i srednja poduzeća potiču na primjenu i poboljšanje mrežnih rješenja u prezentiranju i prodaji njihovih proizvoda i usluga.

Prihvatljive aktivnosti uključuju izradu i/ili unapređenje jedne ili više domena, a odnose se na sljedeće:

• Poslovne web stranice
  • E-commerce
  • M-commerce.

Ukupno raspoloživa sredstva iznose 15.200.000,00 HRK. Minimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 15.000,00 HRK, a maksimalni 100.000,00 HRK, u intenzitet potpore od 70% - 85% prihvatljivih troškova. Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku, od 13. kolovoza 2018. godine.

Projektni prijedlozi se obrađuju i ocjenjuju prema redoslijedu po kojem su predani, a istim redoslijedom se i dodjeljuju vaučeri, ovisno o ishodu vrednovanja projektnih prijedloga, do iskorištenja raspoloživih sredstava. U planu je da postupak dodjele bespovratnih sredstava u obliku vaučera traje 30 radnih dana računajući od dana zaprimanja projektnog prijedloga, što za prijavitelje znači da će rezultate prijave za sufinanciranje projekta dobiti u vrlo kratkom roku, u odnosu na dosadašnje javne pozive iz EU izvora. Provedba projekta ne smije započeti prije izdavanja vaučera. S obzirom da troškovi moraju biti u skladu s pravilima o javnoj nabavi ili nabavi koje obavljaju neobveznici Zakona o javnoj nabavi, a da sama provedba projekta također mora pratiti određena EU pravila, važno je kvalitetno izraditi projektni prijedlog i time omogućiti učinkovit tijek provedbe projekta. Za više informacija i pripremu prijave javite nam se na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.