Grad Samobor objavio je javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima u 2018. koji je otvoren do 24. prosinca 2018. Minimalni iznos ulaganja/prihvatljivih troškova mora iznositi 5.000,00 kuna kako bi podnositelj ostvario pravo na potporu odnosno sufinanciranje, a najviši pojedinačni iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti po jednom javnom pozivu za dodjelu potpora je 4.000,00 kn.

Potpore se odobravaju obrtima sa sjedištem na području grada Samobora i namijenjene su razvoju i poticanju sljedećih djelatnosti: bačvar, bakrokotlar, četkar, dimnjačar, košarač (izrada predmeta od slame i pruća), kovač, krovopokrivač, krznar, lončar, mlinar, pećar (izrada i slaganje keramičkih peći), pismoslikar, postolar (ručna izrada i popravak obuće), remenar, staklar, svjećar, medičar, licitar, tesar, tokar, tkanje na tkalačkom stanu, urar, vlasuljar, izrada suvenira na tradicionalan način, krojač (šivanje po mjeri, popravci odjeće), kamenoklesar, puhanje stakla, brušenje stakla i kristala, izrada vitraja, lijevanje – odljevi umjetničkih predmeta, puškar (izrada i popravak unikatnog oružja, restauriranje (zgrada, namještaja i dr.), izrađivač glazbala, zlatovez i čipkarstvo, izrada i restauriranje narodnih nošnji, zlatar (filigranist), ručno kovanje (umjetnička bravarija).

Popis prihvatljivih troškova, kriteriji za dodjelu potpora i popis potrebne dokumentacije nalazi se u privitku maila.

Za sve informacije vezane uz javni poziv možete se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor, soba 316/1 ili na broj telefona 3327-101.