Udruženje obrtnika Samobor je održalo izbornu i konstituirajuću Sjednicu Skupštine 10.09.2018.g. na kojoj su se birali predstavnici obrtnika u Tijelima Udruženja u sljedećem mandatnom razdoblju 2018-2022.g. i to: Predsjednik, 2 potpredsjednika, članovi Upravnog odbora i članovi Skupštine Udruženja te delegati Udruženja u Skupštine Obrtničke Komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore. Za predsjednika Udruženja jednoglasno je izabran gosp. Marijan Karlović, vlasnik ugostiteljskog obrta „Samoborska Klet“ iz Samobora, dok su za potpredsjednike izabrani Marija Komerički, vl. Obrta RE-NI iz Samobora i Branko Rudolf, vl. Obrta STOLARIJA RUDOLF iz Svete Nedelje.

U vremenu od 21.05. – 05.06.2018.g. održani su izbori po Cehovima i Sekcijama unutar Ceha za Skupštinu Udruženja obrtnika Samobor koja broji 37 članova. Izabrani su predsjednici Sekcija, njihovi zamjenici, te delegati u Skupštinu prema strukovnom, brojčanom i teritorijalnom načelu, dakle, izabrani su obrtnici iz Samobora, Svete Nedelje i Stupnika prema broju članova svake Sekcije i Ceha. Oni će na konstituirajućoj sjednici, zakazanoj za 10.09.2018.g. izabrati Predsjednika Udruženja obrtnika i dva dopredsjednika, imenovati Upravni odbor i Nadzorni odbor za slijedeće mandatno razdoblje 2018. – 2022.g., te delegate u Skupštinu Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Zagreb. Stoga pozivamo sve one, koji se žele kandidirati za predsjednika Udruženja obrtnika da još uvijek mogu podnijeti svoju kandidaturu sakupivši 1/3 potpisa članova budućeg sastava Skupštine, kako je prema Statutu Udruženja obrtnika Samobor predviđeno. Sve podatke i informacije, kao i potpisne liste, možete dobiti u Udruženju obrtnika Samobor, Šmidhenova 34.

07. svibnja 2018. godine održana je Sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobor, zadnja sjednica Skupštine u mandatu 2014-2018.g.

Izvješćujemo Vas da su u tijeku prijave za polaganje majstorskih ispita u proljetnom roku 2018. godine. Prijave primamo do 17.02.2018. godine za ispitni rok majstorskih ispita koji će se održati  od 03.04.2018. do 11.05.2018. godine.

Kraj je godine idealno vrijeme za podsjetiti se na neke od aktivnosti kojima su se naši obrtnici u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor i Crvenog križa Samobor, uključilo u božićne i novogodišnje aktivnosti.

rad Samobor je ove jeseni dobio još jedan vjetar u leđa kad je riječ o razvoju poduzetništva. Naime, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je, Odlukom o financiranju, financijska sredstva obrtu STT TRKEŠ, vl. Miljenko i Renato Trkeš za projekt „Proširenje proizvodnih kapaciteta nabavom neophodnih alata i naprava“ , a u sklopu EU natječaja „E - impuls 2016.“