Prezentaciju ručno rađenih gitara (RBasic Custom handmade guitars) Roberta Bašića, mladog samoborskog obrtnika i glazbenika u SAD-u, podržala je i Hrvatska obrtnička komora.

Robert Bašić, vlasnik obrta za izradu i popravak električnih žičanih instrumenata i izvođačku umjetnost Kontrola Zvuka, kao gitarist zagrebačkog country/rock benda Country Strike, sudjelovat će na Texas Sounds International Music Awards koji se održava od 13. do 16. listopada u Jeffersonu, SAD. U sklopu te manifestacije održat će se i prezentacija njegovih električnih ručno rađenih gitara od drva. Ovaj talentirani obrtnik sa 16 je godina izradio prvu gitaru, a uskoro su postale pravi hit među domaćim glazbenicima. Do sad ih je napravio preko 50. Vrijeme potrebno za izradu jedne gitare je otprilike mjesec dana, a koristi javor, jasen, mahagonij, palisander, orah, ebanovinu i druga drva.

Country Strike osnovan je 2011., a već je osvojio dvije nagrade na prestižnom Texas Sounds International Country Music Awards - "Entertainer of the year" i "Personality of the year" koje su izborili u konkurenciji od 30 glazbenika iz cijelog svijeta 2015. godine.

Udruženje obrtnika Samobor čestita gosp. Robertu Bašiću na ovom velikom uspjehu!“

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor