3. listopada počelo je za 1. grupu polaznika stručno usavršavanje za zanimanje CNC Operater, a sve u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor i partnera u projektu POU Samobor. Usavršavanje se provodi uz sufinanciranje Zagrebačke županije i Udruženja obrtnika Samobor, a partner u projektu POU Samobor ima certificiran Program Ministarstva obrazovanja i sporta kao provoditelj usavršavanja.

Program Usavršavanja se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela u ukupnom trajanju od 240 šk. Sati, a cijela edukacija će se održavati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru tijekom listopada i studenog u dogovornom terminu sa samim polaznicima.

Polaznici ovog programa su: vlasnici tvrtki/obrta i njihovi zaposlenici, ali i nezaposlene osobe te sve osobe koje žele usavršiti svoja znanja u tom području. Svi Polaznici nakon uspješnog završetka ovog programa dobivaju upis usavršavanja u svoje E- radne knjižice te što je najvažnije potrebna znanja koja će im pomoći na njihovim radnim mjestima, ali i pomoći naći novo zaposlenje.

Nakon pomne pripreme samog projekta i dobre marketinške promocije organizatora, prijavilo se više od 20 zainteresiranih polaznika, a POU Samobor je imalo „slatke brige“ oko formiranja 2 grupe polaznika, jer je interes premašio sva očekivanja. Ovo pokazuje da u Samobor i Svetoj Nedelji ima dovoljno interesa u gospodarstvu za ovakvu vrstu edukacije te da postoji potreba za dodatnom edukacijom u ovom sektoru.

Udruženje se zahvaljuje svim koji su sudjelovali u organizaciji ove edukacije, a posebice Zagrebačkoj županiji koja je financijski pomogla ovom projektu. Posebice se zahvaljujemo našim obrtnicima koji su se odazvali ovom projektu te prijavili sebe i svoje zaposlenike kao polaznike usavršavanja.

Nadamo se da će ovo biti samo početak redovite edukacije za CNC OPERATERA u POU Samoboru te da možemo očekivati sljedeću grupu polaznika već na proljeće 2017.g.

Izvor: Udruženje obrtnika Samobor

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor