• Aktualno

  • Poziv za sudjelovanje na 15. Samoborskom proljetnom sajmu (14.4.2019)

   18-03-2019

   Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki...

  • Nezaposleni, prijave za besplatno usavršavanje

   16-03-2019

   Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

  • 3. Motivacijska radionica za nezaposlene (22.3.)

   14-03-2019

   Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i...

  1 2 3

A sve je počelo davne 1965 g. kada je osnovao obrt, jedan od dva vulkanizerska u Samoboru i okolici. Rođen je u Klokočevcu u velikoj i složnoj obitelji iz koje je poduzetno krenuo u posao i postao najpoznatiji vulkanizer na našem području. Ubrzo su se tu vršile vulkanizerske usluge, proizvodnja gumenih i gumarskih proizvoda, servisiranje i automehaničarska djelatnost, i trgovina maloprodaja i veleprodaja.

Obrt su vodili gdin. Tomo i supruga Anica, a 1994 g. pridružuje im se i službeno, sin Željko koji ga vodi i danas. 70-ih i 80-ih godina Jedini su oni tada imali najmoderniju opremu, mušterije su dolazile iz svih krajeva Hrvatske, a posebno iz Zagreba.

90-tih g. su sa svojim kooperantima sudjelovali i na brojnim sajmovima, a sve u cilju razvoja i afirmacije samoborskog obrtništva.

Kada je gdin. Vrbančić otišao u mirovinu 1999 g. svakodnevno je svojim savjetima i brigom bio prisutan u danas, velikoj, dobro uređenoj radionici kroz koju je prošlo puno gumara, metalaca, servisera i gdje su zaposleni radnici sa dugogodišnjim iskustvom, upravo ovdje stečenim.

Sjećamo se gdina. Tome kao mirnog, samoprijegornog čovjeka koji je zajedno sa ondašnjim kolegama, činio velike napore da izgrade obrtnički sustav i svoj dom u Samoboru.

Sjećamo se ga se s poštovanjem i zahvalnošću za sve učinjeno u struci za grad Samobor i šire.

 

UDRUŽENJE OBRTNIKA SAMOBOR – uz pomoć gđe. Silve Lamot

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor