• Aktualno

• Poziv za sudjelovanje na 15. Samoborskom proljetnom sajmu (14.4.2019)

18-03-2019

Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki...

• Nezaposleni, prijave za besplatno usavršavanje

16-03-2019

Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

• 3. Motivacijska radionica za nezaposlene (22.3.)

14-03-2019

Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i...

Svečanom obilježavanju Dana Obrtničke komore nazočili su:

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreb Milan Bandić, pomoćnica ministrice Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke Županije Dražen Bošnjaković, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Darinko Kosor, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pročelnica Ureda za branitelje Vesna Helfrih, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i mnogi drugi.

Na svečanosti su uručena i vrijedna Priznanja samoborskim i svetonedeljskim obrtnicima:

Ove godine ZLATNU PLAKETU s pisanim priznanjem dobili su:

• ALOJZ POŽGAJ – ugostitelj iz Svete Nedelje - za uglednog i časnog obrtnika, dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva i razvoju obrtničkog komorskog sustava,

• MARA KARAMATIĆ- cvjećarka iz Samobora - za uglednu i časnu obrtnicu, dugogodišnji uspješan rad na promociji cvjećarske struke, te postignute značajne rezultate u obrazovanju naučnika

Zlatna diploma Obrtničke komore Zagreb pripala je samoborskom obrtniku JOSIPU TUKU, dugogodišnjem vlasniku obrta KRISTAL TUK za očuvanje i unapređenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta, postignute značajne rezultate u radu obrta, te sudjelovanje na sajmovima . Obrt KRISTAL TUK i dalje gaji samoborsku tradiciju obrade stakla i kristala i tako promovira obrtničku i kulturnu baštinu grada Samobora.

Srebrnu diplomu Obrtničke komore Zagreb dobila je obrtnica DARINKA POŽGAJ – frizerka – za odlične rezultate u razvoju frizerske struke, sudjelovanje na sajmovima i revijama, te značajan doprinos u poduci naučnika .

Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem ove godine je dobilo naše Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, za 50 godina uspješnog rada na razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva. Ova nagrada dodjeljuje se udruženjima obrtnika i institucijama za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti.

IMG 0189

Nagrada je uvod u obilježavanje 50. godina osnivanja našeg Udruženja koje je osnovao davne 1967.g., a jedni smo od prvih Udruženja obrtnika u Hrvatskoj. Ovo iznimno priznanje primio je u nazočnosti brojnih uzvanika potpredsjednik Udruženja obrtnika Samobor – gosp. Branko Rudolf, a samoborski obrtnici su vrlo ponosni što je još jednom iskazana počast njihovom marljivom radu i ustrajnom radu.

Ponosni smo radi svih onih prethodnika koji su godinama volonterski radili u interesu obrtništva i stvorili prepoznatljiv grad obrtnika. Sjetimo se samo nedavno preminulih istaknutih obrtnika – DUŠANA SOMEKA I TOME VRBANČIĆA – koji su zajedno sa brojnim drugim obrtnicima gradili naše Udruženje, rješavali obrtničke probleme i stvarali Samobor kao obrtnički grad. Vjerujemo da će obrtnici i u budućnosti, bez obzira na promjene koje dolaze, imati mjesto koje zaslužuju.