• Aktualno

  • Poziv za sudjelovanje na 15. Samoborskom proljetnom sajmu (14.4.2019)

   18-03-2019

   Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki...

  • Nezaposleni, prijave za besplatno usavršavanje

   16-03-2019

   Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

  • 3. Motivacijska radionica za nezaposlene (22.3.)

   14-03-2019

   Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i...

  1 2 3

Uz to, Zagreb Crafts ima nekoliko izuzetno dobrih pokazatelja: tzv. bounce rate tj. udio korisnika koji su napustili platformu čim su je otvorili iznosi samo 5,27% (to je doista rijetkost kod novih, a naročito specijaliziranih portala jer bounce rate zna iznositi i do 80%) 

Dobna struktura posjetitelja sastoji se od oko 75% posjetitelja koji su u dobi od 25 do 54 godine (što se smatra komercijalno najatraktivnijim targetom). 

U moru zanimljivih komada zagrebačkih obrtnika, istaknuli su se šestinski kišobrani Cerovečki koji se mogu pohvaliti prvom narudžbom preko Zagreb Craftsa. Naime, Thomislava Cerovečkog u srpnju je iznenadila direktna poruka preko obrasca na portalu Zagreb Crafts s oduševljenim mailom Amerikanke, Diane Fletcher. “Ugodno nas je iznenadio mail gospođe Fletcher koja je napisala kako bi joj bila čast da posjeduje šestinski kišobran s obzirom na njeno hrvatsko porijeklo”, ispričao nam je Thomislav Cerovečki te dodao kako je naručila čak tri šestinska kišobrana, koji su otputovali u SAD i ponosno predstavljaju baštinu zagrebačkih obrtnika.

Najpoznatiji proizvod u radionici Cerovečki obrta je upravo šestinski kišobran, koji je već postao zaštitni znak Zagreba. Velika prednost su kvalitetna žica i materijal, kao i ručni rad, pa ih već godinama posjećuju vjerne mušterije, kao i novi klijenti kojima je dosta kupovanja novoga kišobrana svaki put kad vjetar jače zapuše. Ovaj kišobran datira iz sredine 18. stoljeća te je dio Liste zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Posjetite stranicu Zagreb Crafts i pogledajte što naši vrijedni obrtnici nude. 

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor