Kontakti:
01/3360-129 | uo.samobor@hok.hr
Šmidhenova 34 | Rad sa strankama: 8h - 15h

Na sjednici su donesene bitne odluke za daljnji rad Udruženja:

Prihvaćeno je financijsko Izvješće za razdoblje 1.01.-30.06.2017. te je izraženo zadovoljstvo provedenim projektima Udruženja koji su financijski stabilizirali poslovanje.

Upravni Odbor je posebno raspravio mogućnost obnove bivše Obrtničke škole Samobor i izvješće Regionalne energetske agencije Sjevero-zapadne Hrvatske (REGEA) koja je izradila Izvješće o obilasku bivše Obrtničke škole i pozitivno ocijenila mogućnost energetske obnove zgrade. Upravni Odbor je slijedom toga, prihvatio projektnu ideju za osnivanje Centra eno-gastronomije i obrtništva Samobor koji bi bio središnja obrazovna i turistička točka samoborske gastronomije i obrtništva. Budući da je Udruženje napravilo sve pripremne radnje projekta, na sjednici je zaključeno da je ovakav projektni prijedlog zadovoljavajući imajući u vidu sve ostale projekte koji se razvijaju u Samoboru, ali da je za daljnju realizaciju potrebna pomoć Grada Samobora, Zagrebačke županije i suradnja svih samoborskih lokalnih institucija.

Upravni Odbor je posebno raspravio i predložio Obrtničkoj komori Zagreb svoj prijedlog buduće Strategije razvoja obrtništva grada Zagreba i Zagrebačke županije za period 2018.-2022. koji se posebno odnosi na područje Samobora, Svete Nedelje i Općine Stupnik. U prijedlog Strategije su naglašena 2 osnovna cilja razvoja obrtništva, a to su:

  • POVEZATI STRUKOVNO OBRAZOVANJE I TRŽIŠTE RADA

  • TURISTIČKI PROMOVIRATI OBRTNIŠTVO

U prijedlog Strategije su također naglašena pitanja poreznog rasterećenja i dostupnost financijskih izvora za obrtnike te druga pitanja koja opterećuju rad obrtnika.

Na sjednici su također donesene odluke o:

  • Provedbi edukacije obrtnika – „ facebook – kao marketinški alat“ koje će Udruženje organizirati tijekom zime 2017/2018.g.
  • Posebno su raspravljene i donesene Odluke o zajedničkom nastupu samoborskih obrtnika na Zagrebačkom Adventskom Sajmu 2017. te o pripremnim aktivnostima obilježavanja 50. godina osnivanja Udruženja

Iskazano je zadovoljstvo svih članova Upravnog odbora provedenim i planiranim aktivnostima te se pružila podrška za što uspješnijom realizacijom nadolazećih aktivnosti.

 

logo facebook

logo hok1

Logo Samobor

logo svnedjelja

logo stupnik

artifex