• Aktualno

• Poziv za sudjelovanje na 15. Samoborskom proljetnom sajmu (14.4.2019)

18-03-2019

Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki...

• Nezaposleni, prijave za besplatno usavršavanje

16-03-2019

Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

• 3. Motivacijska radionica za nezaposlene (22.3.)

14-03-2019

Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i...

1 2 3

Predsjednik OKZ-a upoznao je nazočne s izradom Strategije OKZ-a 2018-2022., a Župan Kožić se pozitivno izrazio o izradi Strategije te smatra da je dobro da komora koja okuplja 17.500 obrtnika i pokriva najjači gospodarski prostor u državi ima takav stručni dokument koji će obrtnicima dati smjernice daljnjeg rada i razvoja. Kožić je također kazao kako bi jedna od bitnih smjernica Strategije trebala biti edukacija obrtnika o povlačenju sredstava iz fondova EU te pružanje stručne pomoći u tom smislu. Također je kazao kako je u tijeku natječaj Zagrebačke županije koja i ove godine dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja.

Zamjenik župana Hrvoje Frankić je kazao kako Županija aktivno radi na projektu Mali Tehnopolis Samobor u cilju osnivanja poduzetničkog inkubatora i stvaranja novih poduzetnika u Samoboru u suradnji sa srednjim strukovnim školama i Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Predsjednik Udruženja Samobor Marijan Karlović podržao je projekt Mali Tehnopolis te istaknuo da je UO Samobor imalo sličan projekt, ali da upravo prolazi nove konzultacije sa Gradom Samoborom sa ciljem na prijavu na nove EU natječaje. Cilj projekta je osnivanje Centra eno-gastronomije i obrtništva Samobor koji će:

• povezati strukovno obrazovanje i tržište rada,

• turistički promovirati tradicijsko samoborsko obrtništvo

• U okviru Centra osnovao bi se start-up centar za obrte kao edukativni centar za ugostiteljstvo i tradicijske obrte.

Vrijednost projekta je više od 15 milijuna kuna i zahtjeva punu suradnju svih gradskih institucija i Zagrebačke županije. Župan Kožić se zahvalio Udruženju Samobor što razmišlja unaprijed kako sačuvati tradicijske obrte te napomenuo da će stručne službe županije zajedno sa Gradom Samoborom detaljno proučiti projektnu ideju Gastro Centra.

Karlović je dodao kako Udruženje već aktivno rade na realizaciji brojnih EU projekata. U posljednjih 6 nekoliko mjeseci provode se 2 projekta za naše obrtnike, jedan na području ugostiteljstva i jedan za strojnu obradu metala.

Na kraju posjeta predsjednik OKZ-a Mirza Šabić je uručio prigodni poklon županu Kožiću, kao znak pažnje na dosadašnjoj suradnji.