rad Samobor je ove jeseni dobio još jedan vjetar u leđa kad je riječ o razvoju poduzetništva. Naime, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je, Odlukom o financiranju, financijska sredstva obrtu STT TRKEŠ, vl. Miljenko i Renato Trkeš za projekt „Proširenje proizvodnih kapaciteta nabavom neophodnih alata i naprava“ , a u sklopu EU natječaja „E - impuls 2016.“

Ukupna vrijednost projekta sa svim planiranim aktivnostima je 359.250,00 kuna, a STT TRKEŠ je Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., dodijeljen iznos od 146.432,00 kuna. Ugovor je potpisan 20. listopada 2017. godine.

STT2 eulogo

Cilj ovog projekta je poticanje rasta obrta kroz povećanje konkurentnosti i tržišne pozicije obrta na domaćem i inozemnom tržištu. Povećanjem konkurentnosti dovest će do povećanje prihoda, tržišnog udjela i ulaska na nova tržišta te otvaranja novih radnih mjesta. Projekt obrta STT TRKEŠ uključuje rekonstrukciju, dogradnju i stavljanje u funkciju proizvodne hale za smještaj novih alata za proizvodnju, kupovinu i montažu alata i naprava, te promidžbu u vidljivost projekta.

U novoj prostornoj jedinici planiran je smještaj novih alata za proizvodnju koji će biti u funkciji jačanja tržišne pozicije i rasta. Projekt će osigurati uvjete za rast i napredak, privlačenje potencijalnih poduzetnika iz okolice, manje troškove poslovanja, dobre radne uvjete te niz koristi usmjerenih jačanju konkurentnosti poslovanja STT TRKEŠ.

Realizacijom ovog projekta kroz nabavu visokotehnološke opreme i kvalitetnu rekonstrukciju postojećih objekata postavit će se temelji za razvoj novih usluga obrta STT TRKEŠ, orijentiranog na prerađivačku djelatnost i baziranu na znanju, tehnologijama i inovativnosti.

Planirano trajanje provedbe projekta je 12 mjeseci, a aktivnosti projekta su već započele te se završetak projekta očekuje u što kraćem roku.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

• Ime korisnika: STT-TRKEŠ, obrt za proizvodnju opreme, strojeva i uređaja od metala

• Vrijednost projekta: 359.250,00 kn

• Iznos EU potpore: 146.432,00 kn

Isključenje odgovornosti:

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost STT-TRKEŠ obrta za proizvodnju opreme, strojeva i uređaja od metala.