• Aktualno

  • Novi ispitni rok za „Upravitelja prijevoza“ (27.04.2019.)

   22-02-2019

   Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 27. travnja 2019.g. u Zagrebu. Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 28. travnja 2019. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 12....

  • Pojačan nadzor fiskalizacije

   21-02-2019

   U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. – 27. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje...

  • Održan IV. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije

   21-02-2019

   U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u Hotelu Sport u Ivanić Gradu 20. veljače 2019. održan je 4. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije. Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, bilježi značajan oporavak pa je u 2018. godini otvoreno više od 2000 novih obrta, na što je podsjetio župan Zagrebačke županije...

  1 2 3

Kraj je godine idealno vrijeme za podsjetiti se na neke od aktivnosti kojima su se naši obrtnici u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor i Crvenog križa Samobor, uključilo u božićne i novogodišnje aktivnosti.

Tako su samoborski obrtnici – slastičarnice Re-Ni trgovina, Merci, slastičarnica Monika, Livadić te Okićka Trešnja – darovali ovih dana božićne kolače koji su odmah proslijeđeni, najprije dvjema obiteljima na Žumberku, a potom i drugim korisnicima Crvenog križa Samobor.

Nakon božićnog darivanja, Udruženje je sudjelovalo u organizaciji „dočeka u podne“ kojeg sad već tradicionalno organiziraju Grad Samobor, turistička zajednica i Športski plesni klub Samobor. Zadnjeg dana u godini nudili su se brojni raznoliki domaći autohtoni proizvodi obrtnika i OPG-ova, a većina nije propustila ni "oteščajec" prije ručka - domaće kuhane češnofke i kuhano vino, kojima su ih počastili Igo-Mat i samoborski vinari.

U slatkom iščekivanju nove 2018., s uvijek istom željom da nam bude bolja i uspješnija od prethodne, već od 10 sati krenuo je na glavnom gradskom trgu i zabavni glazbeni program uz nastupe Dječjeg zbora Samoborček, mažoretkinje Unity S-a i Športskog plesnog kluba Samobor.

Udruženje je dalo svoj obol organizaciji „dočeka u podne“ dodjelom najmlađim Samoborcima preko 350 balona na kojima su bili znakovi naših slastičarnica i trgovina.

Zahvaljujemo se našim obrtnicima koje su sudjelovale u ovim božićnim akcijama: obrtu Livadić, trešnji okički, re-ni trgovini, slastičarnici Moniki, a koje su lijepo ukrasile svoje izloge za božićne blagdane i tako ukrasile Samobor. Nadamo se da će ova akcija Udruženja biti tradicionalna i da će se sljedeće godine uključiti još veći broj obrtnika u donacijama najpotrebitijim.

Udruženje vam želi sve najbolje u Novoj 2018. godini i neka vam bude onakva kakvu si sami poželite.

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor