Pravni, ekonomski i ostali savjeti

Savjete dajemo telefonom, svakodnevno, a u pisanom obliku na zahtjev stranaka.

1. otvaranje obrta, vođenje obrta, zajednički obrti, zatvaranje obrta, radno pravo

2. prijave na EU natječaje

3. prijave na nacionalne javne pozive (ministarstva, županije, gradovi)

4. priprema i izrada dokumentacije za dobivanje mikro i malih zajmova HAMAG – BICRO-a

5. pomoć u izradi poslovnih planova

6. mogućnost dobrovoljnog članstva za fizičke osobe, trgovačka društva i druge zainteresirane osobe

Sajmovi

Važan segment rada Udruženja je povezivanje obrtnika u zemlji i inozemstvu i prezentacija naših obrtnika na sajmovima. Sve obrtnike redovito i pravovremeno informiramo o sajmovima i događanjima koja se odvijaju u zemlji i inozemstvu. Naši članovi redovito sudjeluju i prezentiraju svoje obrte i svoje proizvode na mnogim domaćim i inozemnim sajmovima.

Udruženje također organizira posjete stručnim sajmovima za koje članovi pokažu interes.

Edukacija i razvoj

Udruženje obrtnika Samobor pruža informacije o stručnim usavršavanjima, prekvalifikacijama, polaganju majstorskih ispita i dobivanju licenci za primanje naučnika.

U suradnji s renomiranim obrazovnim institucijama i stručnjacima organiziramo i provodimo stručne seminare, poslovne edukacije, stručna usavršavanja, radionice i sudjelovanja na stručnim sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Informiranje i povezivanje

Držimo da je u današnje vrijeme vrlo važno biti pravovremeno i točno informiran, stoga veliki naglasak stavljamo na informiranje naših članova o novostima iz svijeta obrtništva i poduzetništva. Najnovije aktualnosti mogu se pronaći na našoj web i Facebook stranici koje redovito ažuriramo.

Putem lista Naš Samobor, Samoborskih novina i Svetonedeljskog lista te na stanicama Radija Samobora i Radija SVN mogu se saznati pojedinosti o redovnim aktivnostima Udruženja i radu naših sekcija. Također, članovi Udruženja pretplaćeni su na Obrtnički list koji se može dobiti u uredu Udruženja.

Povezujemo naše članove s drugim obrtnicima i poduzetnicima iz zemlje i inozemstva te promičemo i zastupamo njihove zajedničke interese.