U ponedjeljak 23.2.2015. je održan početni sastanak u prostorijama  Udruženja obrtnika Samobor  sa zainteresiranim obrtnicima (polaznici tečaja) za početni informatički tečaj i tečaj EBC*L poslovnog certifikata koje organizira Udruženje  u suradnji sa Obrtničkim učilištem Zagreb te sa sufinanciranjem  Zagrebačke županije.

Zainteresiranost za tečajeve je bila vrlo velika te je Udruženje prikupilo 18 polaznika početnog informatičkog tečaja te 10 polaznika za EBC*L tečaj.

POČETNI INFORMATIČKI TEČAJ se sastoji od osnova računalstva za obrtnike te je potpuno prilagođen potrebama obrtnika i malih poduzetnika.

Program obuhvaća:

• Osnovne koncepte informacijske tehnologije
  • Korištenje računala i rad s datotekama
  • Obrada teksta (MS Word)
  • Internet i e-pošta
  • Evaluacija

Program će se odvijati kroz 60 sati i u dvije grupe u večernjem terminu u prostorijama Udruženja.

EBC*L POSLOVNI CERTIFIKAT je poslovni tečaj A kategorije koji se sastoji od slijedećih općih tema:

• Poslovni plan-ciljevi, metode i instrumenti sastavljanja
  • Marketing i prodaja
  • Investicijska analiza i financijsko planiranje

Program će se odvijati kroz 36 sati (4 subote zaredom) počevši od subote 14.ožujka 2015.

Ovaj tečaj je „pilot program“ kojeg Udruženje i Obrtničko učilište Zagreb provode po prvi put na području Zagrebačke županije te očekujemo daljnji razvoj ovog programa za poduzetništvo, u okviru cjeloživotnog učenja naših obrtnika i poduzetnika.

Zahvaljujemo svim polaznicima koji su se odazvali ovim tečajevima koji su u potpunosti besplatni što možemo zahvaliti Zagrebačkoj županiji koja je u većem dijelu sufinancirala projekt.

inf-tecaj2015

UOS katalog