Udruženje obrtnika Samobor i HZZ – ispostava Samobor i Zagreb pozivaju sve samoborske i svetonedeljske ugostitelje da prisustvuju prezentaciji projekta osposobljavanja nezaposlenih osoba u zanimanjima u ugostiteljstvu. Prezentacija projekta će se održati – 11. srpnja ( ponedjeljak) u 13:00 sati, u prostorijama Udruženja , Šmidhenova 34, Samobor.

Projekt se provodi sukladno Sporazumu o suradnji o osposobljavanju na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca za ugostiteljska zanimanja kojeg su potpisali Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) .

Ovim Sporazumom utvrđuje se protokol aktivnosti u vezi provedbe mjere Osposobljavanja na radnom mjestu - Poznati poslodavac za ugostiteljska zanimanja:

• sobarica,
  • poslužitelj jela i pića,
  • priprematelji jednostavnih jela i slastica i
  • priprematelj bureka i pizza

Programi su u kraćem trajanju (6 tjedana  - teorijski + praktični dio edukacije ) i uključuju osobe koje su stekle kvalifikaciju u turističko-ugostiteljskom sektoru, ali su bez radnog iskustva ili imaju nedostatno radno iskustvo, kao i osobe koje su radile ili žele raditi na navedenim poslovima, ali nemaju formalnu kvalifikaciju.

Ugostiteljima koji iskažu interes za sudjelovanje u projektu, bit će osigurana financijska naknada u iznosu od 700,00 kn po osobi na osposobljavanju na radnom mjestu, uz brojne pogodnosti, porezne olakšice i rasterećenja. Ugostitelji mogu sudjelovati kao stručni suradnici, savjetnici ili edukatori.

Uz troškove mentorstva od 700 kuna po osobi snosi se i trošak obrazovanja od 2000 kuna po osobi u koji su uključeni i troškovi teorijskog dijela i polaganja ispita osposobljenosti te za sobarice  liječnički pregleda . Po završetku programa osobe polažu ispit o stručnoj osposobljenosti u HOK-u.

U ovoj prvoj fazi suradnje za četiri zanimanja uključeno je stotinjak obrtnika ugostitelja, a mjerama osposobljavanja bit će obuhvaćeno 1100 nezaposlenih osoba. Prve edukacije kreću 5. srpnja.

Udruženje obrtnika Samobor poziva sve ugostitelje koji su voljni sudjelovati u ovom projektu kao mentori – edukatori da prisustvuju ovoj prezentaciji na kojoj će moći u direktnom kontaktu sa predstavnicima HZZ-a dogovoriti uvjete i broj osoba kojima žele biti mentori.

Prijave ugostitelja na prezentaciju na telefon Udruženja: 01/ 3360 129, 091/ 3360 129

UOS katalog

UOS top poduzetnik