Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i voditelj Kluba RADO Krunoslav Knežević.

Ciljane skupine ove motivacijske radionice su mladi do 29 godina te stariji od 50 godina. Polaznici motivacijske radionice mogu biti osobe raznih zanimanja poput strojarskog tehničara, fizioterapeuta, ekonomista, upravnog službenika i drugi.

Radionica će omogućiti sudionicima mogućnost samoprocjene i stjecanja osnovnih znanja u kontekstu snalaženja na tržištu rada i traženja zaposlenja poput učenja poslovne komunikacije, kako se predstaviti poslodavcu, na koji način planirati karijeru i mnoge druge vještine. Cilj radionice je motivirati i osvijestiti individualne sposobnosti polaznika unutar trenutnog tržišta rada s naglaskom na stjecanje samopouzdanja, usredotočenost, strpljenje, motivaciju, smjer motiviranja, prepoznavanje ega kao prepreke u traženju posla te osvješćivanje vlastitih vještina. Sudionici će aktivno sudjelovali u raspravljanju o temama te iznositi i razmjenjivati osobna iskustva.

U zadnjih godinu dana na području Samobora i Svete Nedelje otvoreno je više od 100 novih obrta, a problem nedostatka radne snage najviše je vidljiv u obrtničkim zanimanjima za kojima postoji velika potražnja.

Udruženje obrtnika Samobor radi na povezivanju poslodavaca i nezaposlenih osoba, a sljedeća motivacijska radionica se planira za 10. travnja 2019., također u prostoru Udruženja obrtnika Samobor.

Više informacija o projektu možete pronaći i na Facebook stranici.