Artifex (lat. artifex- volja obrtnika) je program pogodnosti kojeg je pokrenula Obrtnička komora Zagreb kako bi svojim članovima olakšala poslovanje kroz razne popuste kod partnera koji su pristupili spomenutom programu.

U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor, zagrebačkim srednjim školama i Udrugom Pozitiva Samobor. Ove godine kao gost pridružio nam se Park prirode Žumberak – samoborsko gorje koji je za učenike održao kulinarsku radionicu tradicionalnih jela.

4. Zagrebački obrtnički sajam službeno je otvoren 3. travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati za upis u srednje obrtničke i strukovne škole.

Potpisivanjem Sporazuma između HOK-a i HEP Opskrbe d.o.o. osigurana je niža cijena električne energije na području cijele Republike Hrvatske članovima HOK-a (obrtnicima i dobrovoljnim članovima) i njihovim zaposlenicima te svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a.

Svečanom sjednicom 13. ožujka 2019. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježeno je 24 godine djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Tom prigodom Obrtnička komora Zagreb dodijelila je nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprjeđuju obrtništvo.

logo hok1

Logo Samobor