Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika održalo je dana 17. lipnja 2019. godine svoju redovnu sjednicu Skupštine. Na sjednici su prisustvovali gotovo svi članovi Skupštine i Nadzornog odbora.

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provela je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Artifex (lat. artifex- volja obrtnika) je program pogodnosti kojeg je pokrenula Obrtnička komora Zagreb kako bi svojim članovima olakšala poslovanje kroz razne popuste kod partnera koji su pristupili spomenutom programu.

U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor, zagrebačkim srednjim školama i Udrugom Pozitiva Samobor. Ove godine kao gost pridružio nam se Park prirode Žumberak – samoborsko gorje koji je za učenike održao kulinarsku radionicu tradicionalnih jela.

4. Zagrebački obrtnički sajam službeno je otvoren 3. travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati za upis u srednje obrtničke i strukovne škole.

logo hok1

Logo Samobor