4. Zagrebački obrtnički sajam službeno je otvoren 3. travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati za upis u srednje obrtničke i strukovne škole.

Organizacijom Zagrebačkog obrtničkog sajma želja je promovirati tradicijske i deficitarne obrte, ali i potaknuti otvaranje novih, sukladno suvremenim trendovima i tržišnim očekivanjima, potaknuti zapošljavanja i samozapošljavanje te omogućiti poticanje i promociju poduzetništva i obrtništva. Zanimljivost sajma je i Dan za roditelje koji se održava 4. travnja u 16 sati, gdje se roditeljima prezentiraju obrtnička i strukovna znanja koja njihova djeca mogu upisati.

U vrijeme trajanja sajma biti će priređeno veliko iznenađenje za mlade generacije, a to je nazočnost popularnih influencera Youtube kanala JoomBoos, izrazito omiljenih u tinejđerskoj populaciji. U izravnom kontaktu s njima mladi će imati priliku upoznati se s raznim obrtničkim zanimanjima na njima prihvatljiv i zanimljiv način. Ove godine na sajmu će biti nekoliko influencera koji će se družiti s posjetiteljima, slikati i davati autograme, uživo objavljivati videe i objave na društvenim mrežama.

Svoje vještine i zanimanja na zabavan i zanimljiv način učenicima su na sajmu predstavile i naše članice: Ana Labudović, Marija Karamatić i Anela Ergović.

Na 4. Zagrebačkom obrtničkom sajmu očekuje se u tri dana dolazak više od 7 000 učenika iz više od 100 škola iz Zagreba, Zagrebačke županije i okolice.

Sajam u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, Grada Zagreba i Zagrebačke županije možete posjetiti do 5. travnja u paviljonu 7/7a Zagrebačkog Velesajma.

SAJAM 2