Kontakti:
01/3360-129 | uo.samobor@hok.hr
Šmidhenova 34 | Rad sa strankama: 8h - 15h

U organizaciji Udruženja obrtnika Samobor 11. studenog 2019. godine u Kavani i hotelu Livadić Samobor održana je edukacijsko - kulinarska radionica za samoborske ugostitelje – kuhare. Glavna tema radionice je korištenje lokalne autohtone ribe – žumberačke pastrve u kombinaciji sa sezonskim namirnicama, a radionicu su vodili chefovi Jurica Obrol i Matija Roso iz šibenskog restorana Pelegrini.


Chefovi su žumberačku pastrvu ukomponirali u tri različita kreativna jela, a jela su servirana na prekrasnim ručno rađenim tanjurima Igora Romića iz Studia Croker. Tako se na tanjuru našao Tartar od pastrve s majonezom od hrena i hrskavom ciklom kao hladno predjelo, File pastrve s pireom od graha i zelenom jabukom kao toplo predjelo i glavno jelo – frigana pastrva i tikvice na podlozi od blitve s majonezom od dimljene paprike. Tijekom radionice chefovi su pokazali izradu majoneza od hrena i dimljene paprike, kako pravilno filetirati ribu, tehnike rezanja povrća i kreativno serviranje jela. Samoborski ugostitelji – kuhari izašli su iz svoje comfort zone i vrlo rado se uključili u pripremu ovih kreativnih jela. Drugačiji pristup hrani i namirnicama oduševio je sudionike radionice, koji su imali priliku razmjenjivati svoje ideje i razmišljanja s mladim chefovima i kolegama kuharima.

Kulinarska radionica pokazala se kao odlična prilika za stjecanje novih iskustava, razmjenu kreativnih ideja i upijanja novih znanja iz gastronomije i kulinarstva. Zahvaljujemo svim polaznicima na sudjelovanju i druženju, a posebno Hotelu i kavani Livadić Samobor na domaćinstvu i ustupanju prostora za kuhanje, chefovima Jurici Obrolu i Matiji Rosu na vođenju radionice i fantastičnim jelima te Igoru Romiću na ručno rađenim tanjurima na kojima su interpretirana jela zaokružila svoju priču.

logo facebook

UOS katalog

UOS top poduzetnik

UOS startup

UOS price

 

artifex