Izložbeno- prodajni sajam suvenira, vina i autohtonih proizvoda Kvarner Expo, održati će se u Crikvenici od 21. - 23. lipnja 2019. godine, na Trgu Stjepana Radića (glavni gradski trg na šetnici uz more).

Gastro show „Slatki Samobor“ manifestacija je Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrijedne samoborske slastičare i njihove slastice. Za sve posjetitelje naši vrijedni slastičari pripremili su pregršt neodoljivih slastica. Ove godine „Slatki Samobor“ održat će se 13. i 14. travnja u sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma, na glavnom trgu u Samoboru.

Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih gastronomskih proizvoda i vina te kulturne baštine. Sajamske aktivnosti održat će se u dane vikenda, 13. i 14. travnja  2019. na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava.

Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i voditelj Kluba RADO Krunoslav Knežević.

Sudjelovanjem u projektu „Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela“. 60 nezaposlenih žena dobit će priliku za sudjelovanje u programu kluba za zapošljavanje, a planirano je uključivanje 45 nezaposlenih žena u programe obrazovanja. U ovom ciklusu provodit će se program osposobljavanja za poslove MASERA!

Pozivamo vas na 11. Susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati 28. i 29. ožujka 2019. godine u Šibeniku, u hotelu Solaris. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva te sve ostale dionike u obavljanju prjevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici - prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.

Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 27. travnja 2019.g. u Zagrebu.

Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 28. travnja 2019. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 12. travnja 2019.g. Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita. Za prijavu ispita potrebno je dostaviti ispunjenu prijavnicu i potvrdu o uplati. Prijavnica i podaci za uplatu mogu se preuzeti s web stranice HOK-a, http://www.hok.hr/cehovi/ispit_za_prijevoznike.

Ovogodišnji Sajam vjenčanja, 21. po redu, održat će se u Areni Zagreb od 01. – 03. veljače.

Sajam vjenčanja okuplja preko 200 izlagača iz vjenčane industrije – salone vjenčanica i dizajnere, cvjećare i slastičare, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja te ostale predstavnike za organiziranje svadbene svečanosti. Među mnoštvom izlagača svoja mjesta su pronašli i samoborski obrtnici, članovi Udruženja obrtnika Samobor – „Cvjećarnica Orhideja“, „Cvjetni atelje Markoci“ i “N'D' Core dekoracije sa stilom“. Radno vrijeme Sajma je od 1. do 3. veljače 2019. godine: petak od 14 do 20 sati, a subota i nedjelja od 10 do 20 sati. Posjetite Sajam vjenčanja i naše izlagače i pronađite u njihovoj bogatoj ponudi nešto i za sebe.

Tradicija sajmovanja i ove godine se nastavlja na Samoborskom proljetnom sajmu koji će se održati od 13. – 14. travnja 2019. na Trgu kralja Tomislava. Samoborski proljetni sajam  prezentira etno i e   no gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira.  Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture našeg grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak.

I ove godine, 11. travnja, na manifestaciji „Dojdi osmaš u Samobor“ učenicima osnovnih škola s našeg područja predstavit će se samoborske srednje škole i srodne zagrebačke srednje škole. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt zajednički provode Grad Samobor, Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika i samoborske srednje škole, s ciljem da osmašima olakšaju izbor za nastavak njihovog daljnjeg obrazovanja.

Sraka i Princ su spremni, ključeve Grada Samobora preuzimaju 22. veljače i nedaju se s vlasti do 5. ožujka. Pravosudni aparat se podmazuje na veselje Suca, a Fiškal si je uzel godišnji da može raditi u fušu. Ove godine “posel se deli na fašničkoj baušteli”! Pripremite krampove, lopate, stetoskope, var mašine, tastature i tipkovnice, angažirajte kume i kumove, animirajte stranačke kolege i drugove, zasučite rukave i ajmo delati u 193. Slobodnoj Samoborskoj Fašničkoj Republici!

4. Obrtnički forum – obrtništvo Zagrebačke županije u organizaciji Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb održat će se 20. veljače 2019. g. u hotelu Sport u Ivanić Gradu. Obrtnički forum okuplja obrtnike s područja Zagrebačke županije koji zajedno raspravljaju o aktualnim problemima i temama iz obrtništva i zajedno kroz razmjenu iskustava i dobre prakse pronalaze moguća rješenja. Prijavite se za sudjelovanje na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Hrvatska obrtnička komora i ove godine organizira besplatni seminar na temu "Pripreme za završni obračun 2018. godine i zakonske promjene na snazi od 01. siječnja 2019. godine". Seminar će se održati 21. siječnja 2019. godine u Velikoj dvorani HOK-a, Ilica 49, Zagreb s početkom u 13 sati.

Pripreme za majstorski ispit u proljetnom ispitnom roku započet će  besplatnim informativnim  radionicama   koje Obrtničko učilište organizira u suradnji  sa Obrtničkom komorom Zagreb u periodu od 20. do 21. veljače 2019.

Kontakti

Telefon: 01/3360-129
E-mail: uo.samobor@hok.hr
Adresa: Šmidhenova 34 (karta)