Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 12. rujna 2019. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma), u okviru 52. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2019. godine, najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na Jesenskom međunarodnom sajmu u Grazu- HERBSTMESSE 2019, jednom od najvažnijih sajmova u Republici Austriji, koji će se održati od 03. do 07. listopada 2019. godine, na prostoru sajma u gradu Grazu.

Seminar će se održati u utorak, 18. lipnja 2019. u 14,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, Ilica 49. Očekivano trajanje seminara je do 17,30 sati.

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 52. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2019., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 10. do 15. rujna 2019. godine.

U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna od 13. do 18. svibnja 2019. godine , Obrtnička komora Zagreb uključila se s predavanjima na temu energetske učinkovitosti, te Vas poziva da dođete na ovo zanimljivo predavanje.

Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2019“ značajna je sajamska manifestacija u Hrvatskoj i široj regiji za sve one koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga.

Udruženje obrtnika Ivanić-Grad u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada organizira 15. Obrtnički sajam “Tradicija, gastronomija, turizam”, Ivanić-Grad, 8. lipnja 2019.

Izložbeno- prodajni sajam suvenira, vina i autohtonih proizvoda Kvarner Expo, održati će se u Crikvenici od 21. - 23. lipnja 2019. godine, na Trgu Stjepana Radića (glavni gradski trg na šetnici uz more).

Gastro show „Slatki Samobor“ manifestacija je Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrijedne samoborske slastičare i njihove slastice. Za sve posjetitelje naši vrijedni slastičari pripremili su pregršt neodoljivih slastica. Ove godine „Slatki Samobor“ održat će se 13. i 14. travnja u sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma, na glavnom trgu u Samoboru.

Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih gastronomskih proizvoda i vina te kulturne baštine. Sajamske aktivnosti održat će se u dane vikenda, 13. i 14. travnja  2019. na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava.

Nezaposlena ste osoba? Živite na području LAG-a Sava? Htjeli biste steći još neka znanja i vještine da možete pronaći bolji posao?

Klub za zapošljavanje – RADO (Obrtnička komora Zagreb – Udruženje obrtnika Samobor) održati će 22. ožujka 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 3. motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu voditi će: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i voditelj Kluba RADO Krunoslav Knežević.

Sudjelovanjem u projektu „Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela“. 60 nezaposlenih žena dobit će priliku za sudjelovanje u programu kluba za zapošljavanje, a planirano je uključivanje 45 nezaposlenih žena u programe obrazovanja. U ovom ciklusu provodit će se program osposobljavanja za poslove MASERA!

Pozivamo vas na 11. Susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati 28. i 29. ožujka 2019. godine u Šibeniku, u hotelu Solaris. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva te sve ostale dionike u obavljanju prjevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici - prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.

Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 27. travnja 2019.g. u Zagrebu.

Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 28. travnja 2019. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 12. travnja 2019.g. Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita. Za prijavu ispita potrebno je dostaviti ispunjenu prijavnicu i potvrdu o uplati. Prijavnica i podaci za uplatu mogu se preuzeti s web stranice HOK-a, http://www.hok.hr/cehovi/ispit_za_prijevoznike.