22. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima održat će se od 08. - 10. studenog 2019. u velikoj sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca i Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog te pripadajućim vanjskim prostorima ispred dvorana.

Zagrebačka županija i Grad Zagreb i ove godine organiziraju, sedamnaesti put zaredom, izložbeno-prodajnu manifestaciju „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ koja će se održati 19. i 20. listopada 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Hrvatska gospodarska komora poziva Vas na akciju „Kupujmo hrvatsko“, koja će se održati u gradu Zagrebu 17. i 18. rujna 2019. (utorak i srijeda) na Trgu bana Josipa Jelačića, od 9 do 19 sati.

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na Jesenskom međunarodnom sajmu u Grazu- HERBSTMESSE 2019, jednom od najvažnijih sajmova u Republici Austriji, koji će se održati od 03. do 07. listopada 2019. godine, na prostoru sajma u gradu Grazu.

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 52. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2019., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 10. do 15. rujna 2019. godine.

Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2019“ značajna je sajamska manifestacija u Hrvatskoj i široj regiji za sve one koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga.

Udruženje obrtnika Ivanić-Grad u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada organizira 15. Obrtnički sajam “Tradicija, gastronomija, turizam”, Ivanić-Grad, 8. lipnja 2019.

Izložbeno- prodajni sajam suvenira, vina i autohtonih proizvoda Kvarner Expo, održati će se u Crikvenici od 21. - 23. lipnja 2019. godine, na Trgu Stjepana Radića (glavni gradski trg na šetnici uz more).

Gastro show „Slatki Samobor“ manifestacija je Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrijedne samoborske slastičare i njihove slastice. Za sve posjetitelje naši vrijedni slastičari pripremili su pregršt neodoljivih slastica. Ove godine „Slatki Samobor“ održat će se 13. i 14. travnja u sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma, na glavnom trgu u Samoboru.

Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i poziva Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju. Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih gastronomskih proizvoda i vina te kulturne baštine. Sajamske aktivnosti održat će se u dane vikenda, 13. i 14. travnja  2019. na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava.

Ovogodišnji Sajam vjenčanja, 21. po redu, održat će se u Areni Zagreb od 01. – 03. veljače.

Sajam vjenčanja okuplja preko 200 izlagača iz vjenčane industrije – salone vjenčanica i dizajnere, cvjećare i slastičare, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja te ostale predstavnike za organiziranje svadbene svečanosti. Među mnoštvom izlagača svoja mjesta su pronašli i samoborski obrtnici, članovi Udruženja obrtnika Samobor – „Cvjećarnica Orhideja“, „Cvjetni atelje Markoci“ i “N'D' Core dekoracije sa stilom“. Radno vrijeme Sajma je od 1. do 3. veljače 2019. godine: petak od 14 do 20 sati, a subota i nedjelja od 10 do 20 sati. Posjetite Sajam vjenčanja i naše izlagače i pronađite u njihovoj bogatoj ponudi nešto i za sebe.

Tradicija sajmovanja i ove godine se nastavlja na Samoborskom proljetnom sajmu koji će se održati od 13. – 14. travnja 2019. na Trgu kralja Tomislava. Samoborski proljetni sajam  prezentira etno i e   no gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira.  Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture našeg grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak.

Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu tradicionalno će sudjelovati i samoborski obrtnici uz potporu Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije.

Na Adventu će sudjelovati naši obrti:

• obrt „SRČEKO“, vl. Silvana Krajačić,
  • obrt „ARKO“, vl. Brigita Mihina
  • obrt „LUMIKO“, vl. Mia Kovač.

Naši vrijedni obrtnici pripremili su svoje proizvode za prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu, jednom od najljepših u Europi. Posjetitelji će tako moći kupiti domaće medenjake, licitarska srca, rukom oslikane staklene kuglice, slike na staklu, ručno šivane trenirke i mnoge druge proizvode naših obrtnika. Adventski sajam u Zagrebu i ove godine nudi posjetiteljima mnoštvo događaja i manifestacija za svaki ukus. Pregršt hrane, zabave, kulturnih programa i jedinstveni božićni ugođaj čeka svakog posjetitelja. Novost ovogodišnjeg Adventa je širenje programa događanja i na Tkalčićevu ulicu pod nazivom Advent u Tkalči. Program Adventa u Tkalči uključuje predstavljanje tradicijskih obrta gdje će posjetitelji putem prezentacija obrtnika moći iz prve ruke vidjeti kako nastaju stvari poput šešira ili cipele. Duž cijele ulice biti će postavljeni Obrtnički punktovi sa prikazom nekadašnjeg izgleda raznih obrtničkih radionica, a na kojima će se posjetitelji moći i fotografirati. Pozivamo sve obrtnike da slijede dobar primjer naših obrtnika i da se u narednim godinama prijavljuju Udruženju obrtnika Samobor za sudjelovanje na Adventskom sajmu koji će im omogućiti dodatnu promociju njihovih proizvoda.

Sajam Wedding expo, održan od 26. – 28.11.2018. na Zagrebačkom Velesajmu, privukao je brojne posjetitelje i izlagače. Wedding expo sajam okuplja cijeli niz struka usko povezanih uz samu organizaciju vjenčanja. Na sajmu izlažu zlatari, slastičari, ugostitelji, snimatelji, fotografi, cvjećari, dizajneri papirne galanterije, vizažisti, frizeri, bendovi i još mnogi drugi.Sajam je specifičan jer se održava dugi niz godina u listopadu na koncu jedne i prije početka nove svadbene sezone.

Kao članica Udruženja obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika na sajmu se predstavila gđa. Nives Katić s obrtom N d´core koja pruža usluge uređenja i dekoracije. Udruženje čestita gđi. Nives Katić na njenom trudu i angažmanu i želi joj puno uspjeha u daljnjem radu.

Udruženje obrtnika Samobor poziva sve obrtnike sa područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika da se jave Udruženju na mail radi iskazivanja interesa za zajedničkim nastupom na Adventskom sajmu u Zagrebu 2018. godine (dalje u tekstu: Sajam).

UOS katalog

UOS top poduzetnik