Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je poziv za sve poduzetnike na Dan otvorenih vrata europskog tržišta. Dani otvorenih vrata održat će se u ponedjeljak, 9. rujna 2019. od 10:00 do 14:00 u Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 12. rujna 2019. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma), u okviru 52. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2019. godine, najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Seminar će se održati u utorak, 18. lipnja 2019. u 14,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, Ilica 49. Očekivano trajanje seminara je do 17,30 sati.

Pozivamo vas na 11. Susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati 28. i 29. ožujka 2019. godine u Šibeniku, u hotelu Solaris. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva te sve ostale dionike u obavljanju prjevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici - prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.

I ove godine, 11. travnja, na manifestaciji „Dojdi osmaš u Samobor“ učenicima osnovnih škola s našeg područja predstavit će se samoborske srednje škole i srodne zagrebačke srednje škole. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt zajednički provode Grad Samobor, Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika i samoborske srednje škole, s ciljem da osmašima olakšaju izbor za nastavak njihovog daljnjeg obrazovanja.

Sraka i Princ su spremni, ključeve Grada Samobora preuzimaju 22. veljače i nedaju se s vlasti do 5. ožujka. Pravosudni aparat se podmazuje na veselje Suca, a Fiškal si je uzel godišnji da može raditi u fušu. Ove godine “posel se deli na fašničkoj baušteli”! Pripremite krampove, lopate, stetoskope, var mašine, tastature i tipkovnice, angažirajte kume i kumove, animirajte stranačke kolege i drugove, zasučite rukave i ajmo delati u 193. Slobodnoj Samoborskoj Fašničkoj Republici!

4. Obrtnički forum – obrtništvo Zagrebačke županije u organizaciji Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb održat će se 20. veljače 2019. g. u hotelu Sport u Ivanić Gradu. Obrtnički forum okuplja obrtnike s područja Zagrebačke županije koji zajedno raspravljaju o aktualnim problemima i temama iz obrtništva i zajedno kroz razmjenu iskustava i dobre prakse pronalaze moguća rješenja. Prijavite se za sudjelovanje na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Članovi Udruženja prisustvovali su najvećem godišnjem okupljanju ugostitelja i turističkih djelatnika koje se ove godine održalo od 25. – 27. studenog u Šibeniku.

Udruženje obrtnika Samobor 29.05.2018. godine će organizirati seminar „Zaštita osobnih podataka – za računovodstvene servise“ . Seminar se održava u utorak 29.05.2018. od 17:00 sati – 19:00 sati, u prostoru Udruženja Šmidhenova 34, Samobor

Poštovani obrtnici Samobora i Svete Nedelje,

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Hrvatsko-austrijskom trgovinskom komorom poziva Vas da sudjelujete na seminaru

„Uvjeti poslovanja u Austriji“.

Seminar će se održati u utorak, 15. svibnja 2018. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb, s početkom u 09.30 sati. Ukoliko razmišljate o širenju svoga tržišta van granica Hrvatske i Austrija je zemlja u kojoj biste željeli ponuditi svoje robe i / ili usluge, ovakav je seminar odlična priprema za vas. Kako pronaći nove kupce i koje zahtjeve austrijsko tržište postavlja pred one koji na njemu posluju, samo su neka od pitanja na koja će vam ovaj seminar ponuditi odgovore. Seminar će se održati na hrvatskom jeziku, a za sudjelovanje na seminaru obavezna je prethodna prijava putem priloženog obrasca. Broj sudionika je ograničen kapacitetom dvorane.

Sudjelovanje je besplatno. Rok prijave je 10. svibnja.

Vijest o seminaru možete vidjeti na službenoj stranici HOK-e. Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 01/48 06 666 ili 072 000 026 od 8.00 do 12.00 sati.

UDRUŽENJE OBRTNIKA SAMOBOR

Prijavnica za seminar

Program seminara

Poštovani,

pozivamo Vas da budete dio 9. Zagrebačkog energetskog tjedna i da se odazovete stručnom skupu Obrtničke komore Zagreb koji će se održati u petak, 11. svibnja 2018., s početkom u 11.00 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Zagreb, Ilica 49/ Ikat / ulaz kroz pasaž.

Srdačan pozdrav, Obrtnička komora Zagreb

Novi europski regulatorni okvir za zaštitu osobnih podataka, Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR – General Data Protection Regulation), čija primjena započinje 25. svibnja, donosi značajne promjene obrtnicima koji zapošljavaju radnike ili na drugi način prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

Obradu osobnih podataka potrebno je uskladiti s GDPR-om, a nepoštivanje novih obveza može rezultirati visokim novčanim kaznama.

Kako biste se pripremili za nadolazeće promjene, pozivamo vas na savjetovanje za obrtnike „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti podataka – Opća uredba (GDPR)“, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Agencije za zaštitu osobnih podataka, koje će se održati 11. travnja 2018. godine, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II, s početkom u 10,00 sati.

Prijave s podacima (ime i prezime) zaprimaju se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., do 10. travnja 2018. godine.

U dvorani samoborskih srednjih škola će u petak, 23. ožujka, i ove godine biti prezentiran program "Dojdi osmaš u Samobor 2018.", kojim se učenicima osmih razreda osnovnih škola s našeg područja predstavljaju samoborske srednje škole, ali i srodne zagrebačke škole. Već 6. godinu zaredom ovaj projekt zajednički provode Grad Samobor, Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika i samoborske srednje škole, s ciljem da osmašima olakšaju izbor za nastavak njihovog daljnjeg obrazovanja.

Izgradite samopouzdanje i poboljšajte rezultate prodaje vaših proizvoda i usluga. Radionica za poboljšanje prodajnih vještina, koja pruža vrijedan uvid u svijet prodaje dostupna je u skraćenom obliku, u srijedu, 7. ožujka 2018. od 17.00 do 20.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor.

Poštovani članovi Skupštine Udruženja obrtnika Samobor, čast nam je pozvati vas na svečanu sjednicu Skupštine Udruženja obrtnika Samobor u petak 8.12.2017. u 19h, povodom 50. godina osnivanja Udruženja. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeliti će se Priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad, rad u komorskom sustavu te za prijenos generacije u obrtništvu.