Sraka i Princ su spremni, ključeve Grada Samobora preuzimaju 22. veljače i nedaju se s vlasti do 5. ožujka. Pravosudni aparat se podmazuje na veselje Suca, a Fiškal si je uzel godišnji da može raditi u fušu. Ove godine “posel se deli na fašničkoj baušteli”! Pripremite krampove, lopate, stetoskope, var mašine, tastature i tipkovnice, angažirajte kume i kumove, animirajte stranačke kolege i drugove, zasučite rukave i ajmo delati u 193. Slobodnoj Samoborskoj Fašničkoj Republici!

Sve zamaskirane posjetitelje čekaju dva vikenda opuštajuće zabave na Trgu kralja Tomislava koji će se preimenovati u Trg fašničkih velikana, mališani će dobiti svoj šareni kutak na Trgu Matice hrvatske, zanimacije su pripremljene i u Kleščićevoj, na Trgu iza pošte, luna parku kod kina i klizalištu u bivšoj vojarni.

Fašnička vlast u dolasku, pobrinula se da posao u Fašničkoj Republici nađu i umjetničke duše. Pa će nam tako svirati i pjevati na otvorenju 22. veljače Mladen Grdović, na zatvaranju 5. ožujka jedan posebni bend koji za sad nek ostane tajna, a dolaze još TBF, Neno Belan, Songkillers, Klapa Intrade, Gazde i Slavonske Lole.

Tko ne može držat čekić, može držat mikrofon, kaže stara fašnička pa ćemo uz mikrofoniste uživati u dane vikenda.

Ove godine “posel se deli na fašničkoj baušteli”, a vječna je istina da “bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik”.