Seminar će se održati u utorak, 18. lipnja 2019. u 14,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, Ilica 49. Očekivano trajanje seminara je do 17,30 sati.

Prijave za seminar podnose se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., do 16. lipnja 2019. Broj sudionika je ograničen.

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta, seminar je prvenstveno namijenjen obrtnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke Županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba te će biti organiziran u još četiri hrvatske regije, o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Seminar će održati predavači tvrtke Elektronički računi d.o.o., koja je informacijski posrednik za slanje eRačuna, povezana sa Financijskom agencijom kao centralnim informacijskim posrednikom.

Podsjećamo da od 1. srpnja 2019. godine počinje puna primjena Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, što znači da na snagu stupa obveza izdavanja elektroničkih računa (eRačuna) za sve izdavatelje, odnosno dobavljače u postupcima javne nabave. S obzirom da se ovime po prvi put uvodi obavezno korištenje eRačuna u poslovanju tijela državne i javne uprave, ali i gospodarstvenika, Hrvatska obrtnička komora organizira besplatni seminar u svrhu upoznavanja svojih članova o provedbi Zakona i praksi izdavanja eRačuna.