• Aktualno

  • Gastro show "Slatki Samobor"

   16-04-2019

   U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

  • Otvoren javni poziv za Program "Cijeloživotno obrazovanje za obrtništvo"

   12-04-2019

   Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je na svojim web stranicama Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“. Prijave se zaprimaju isključivo od 10.4.2019. godine. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2019. godine.

  • Potpore za zapošljavanje Grada Samobora u 2019.

   11-04-2019

   Grad Samobor objavio je na svojoj službenoj web stranici Poziv za dodjelu potpora zapošljavanju u privatnom sektoru na području Grada Samobora za 2019. g. Predmet Javnog poziva: dodjela financijskih sredstava kao potpora zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora malim gospodarskim subjektima; obrtima, trgovačkim društvima, i OPG-ovima...

  1 2 3

U dvorani su bili i učenici škole koji se školuju za nova zanimanja i kojima će jedan od predmeta biti Pametna kuća. Od gostiju došli su gradonačelnik Krešo Beljak sa zamjenicom Sanjom Horvat Iveković, županijski pročelnik za školstvo Vjeran Štublin, predsjednik Obrtničke komore Zagreba Ivan Obad, predsjednik samoborskog obrtničkog udruženja Marijan Karlović, direktor Tehničke škole Pula Dalibor Paus i poveći broj samoborskih obrtnika.

{pgslideshow id=115|width=665|height=450|delay=3000|image=L|imageordering=9}

Galerija slika >>>

Fokus projekta bio je, naime, na izradi novog dijela kurikuluma za zanimanje tehničar mehatronike u obliku predmeta za Pametne kuće. Time je ova samoborska škola, objasnio je na ovom završnom skupu njezin ravnatelj Davor Škiljan, iskočila iz uobičajene šablone da naputci za provedbu nastavnih planova i programa nužno moraju doći, kako se to kaže, "od gore", već su sami, prateći brz razvoj novih tehnologija i potrebe tržišta, posebno na lokalnoj razini, ponudili projekt koji to može slijediti, a prepoznala ga je i Europska unija. Srednja strukovna škola time je postala nositelj projekta i referentni centar za cijelu Hrvatsku u ovom projektu.

Projekt Pametne kuće - objasnio je na kratkoj prezentaciji nastavnik Ivan Vlainić, koji je i duša tog cijelog programa - integrira sustave grijanja, hlađenja, sigurnosti, obrane od požara i rasvjete u jedinstvenu cjelinu koja omogućuje optimalno korištenje energije i udobnost upravljanja kućom. Taj energetski učinkovit sustav smanjuje troškove života i povećava vrijednost i sigurnost u kući te je čini ugodnijom za život, posebno za starije osobe i osobe s posebnim potrebama.

Novi praktikum koji je dobila samoborska strukovna škola vrijedan je oko 43 tisuće eura i učenicima će pružiti kvalitetno obrazovanje za budući rad.

Kontakti

Telefon: 01/3360-129
E-mail: uo.samobor@hok.hr 
Adresa: Šmidhenova 34 (karta)

Rad sa strankama: 8h - 15h

logo facebook

logo hok1

Logo Samobor

logo svnedjelja

logo stupnik

 

 • Novosti

  • Gastro show "Slatki Samobor"

   16-04-2019

   U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

  • Dojdi osmaš u Samobor 2019.

   12-04-2019

   Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor,...

  • Promjene u provedbi postupaka izdavanja rješenja

   11-04-2019

   Od 1. travnja 2019. godine stupanjem na snagu Zakona o Državnom inspektoratu („Narodne novine“ broj 115/2018) doći će do promjene u provedbi postupaka izdavanja rješenja iz nadležnosti Ministarstva zdravstva.

  • Otvoren 4. Zagrebački obrtnički sajam

   04-04-2019

   4. Zagrebački obrtnički sajam službeno je otvoren 3. travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati za upis u srednje obrtničke i...

  • HEP - niža cijena električne energije – za obrtnike i njihove zaposlenike

   27-03-2019

    Potpisivanjem Sporazuma između HOK-a i HEP Opskrbe d.o.o. osigurana je niža cijena električne energije na području cijele Republike Hrvatske članovima HOK-a (obrtnicima i dobrovoljnim članovima) i njihovim zaposlenicima te svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a.

  1 2 3