• Aktualno

  • Gastro show "Slatki Samobor"

   16-04-2019

   U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

  • Otvoren javni poziv za Program "Cijeloživotno obrazovanje za obrtništvo"

   12-04-2019

   Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je na svojim web stranicama Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“. Prijave se zaprimaju isključivo od 10.4.2019. godine. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2019. godine.

  • Potpore za zapošljavanje Grada Samobora u 2019.

   11-04-2019

   Grad Samobor objavio je na svojoj službenoj web stranici Poziv za dodjelu potpora zapošljavanju u privatnom sektoru na području Grada Samobora za 2019. g. Predmet Javnog poziva: dodjela financijskih sredstava kao potpora zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora malim gospodarskim subjektima; obrtima, trgovačkim društvima, i OPG-ovima...

  1 2 3

Smile in VET (pametni, moderni i inovativni elementi u strukovnom obrazovanju) još je jedan u nizu projekata koje financira Europska unija kroz IPA program za Hrvatsku. Cilj ovog projekta je moderniziratiškolski kurikulum u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada / gospodarstva poglavito na polju SmartHome sustava. Provođenje je započelo u rujnu 2012. godine i trajat će godinu dana.

Uz Srednju strukovnu školu Samobor, kao glavnog partnera, u projektu sudjeluju Tehnička škola Pula, Poduzetnički centar Samobor, Udruženje obrtnika Samobor, Elektroinženjering Brodar d.o.o. te Grad Samobor. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi gotovo 230.000 euro; (1.720.581,30 kn), od čega Europska unija financira 85% troškova.

IPA

SmartHome sustav kombinira tehnologiju i način života. Integriranjem sustava grijanja, hlađenja, sigurnosti, zaštita od požara i rasvjete u jedinstvenu cjelinu koja omogućuje optimalno korištenje energije i udobnost upravljanja kućom. U Hrvatskoj postoji potražnja za takvim energetski učinkovitim sustavom jer smanjuje troškove života, povećava vrijednost i sigurnost u kući i čini ju ugodnijom za život, posebno za starije i za osobe s posebnim potrebama. Posljedica toga je da hrvatsko gospodarstvo pokazuje potrebu za kvalificiranom radnom snagom koja se bavi projektiranjem i ugradnjom opreme u SmartHome sustave.

Kao vodeći partner, Srednja strukovna škola će iznijeti veći dio posla u organizaciji projekta, a svi partneri će aktivno sudjelovati u njegovoj provedbi. Tehnička škola Pula će, isto kao i Srednja strukovna škola Samobor, imati priliku dodatno educirati svoje nastavnike, a svi će se partneri kroz dva studijska posjeta dodatno usavršiti o novim trendovima na području SmartHome sistema u svijetu.

smileinvet

 

Kroz projekt će se opremiti praktikum Srednje strukovne škole u Samoboru, kako bi učenici mogli obavljati i praktični dio školovanja. Poduzetnički centar Samobor, Udruženje obrtnika Samobor,Elektroinženjering Brodar i Grad Samobor će doprinijeti u segmentu povezivanja s realnim sektorom. 

Ovim projektom se još jednom pokazalo da je ključ uspjeha napretka i modernizacije našeg školskog sustava, upravo bliska suradnja lokalnih dionika. Svaki partner u projekt donosi svoje iskustvo, kojim će omogućiti aktivno i uspješno provođenje projekta. Svi smo svjesni skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, i samo kroz projekte slične ovom, i kroz zajedničku blisku suradnju, može se težiti ka ostvarenju pomaka i promjena. Između ostalog, svaki od partnera u projektu, steći će neophodno iskustvo u participiranju u projektima financiranim iz europskih fondova, što će kasnije koristiti pri prijavama na nekim drugim natječajima u okvirima Strukturnih fondova.

 

Kontakti

Telefon: 01/3360-129
E-mail: uo.samobor@hok.hr 
Adresa: Šmidhenova 34 (karta)

Rad sa strankama: 8h - 15h

logo facebook

logo hok1

Logo Samobor

logo svnedjelja

logo stupnik

 

 • Novosti

  • Gastro show "Slatki Samobor"

   16-04-2019

   U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

  • Dojdi osmaš u Samobor 2019.

   12-04-2019

   Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor,...

  • Promjene u provedbi postupaka izdavanja rješenja

   11-04-2019

   Od 1. travnja 2019. godine stupanjem na snagu Zakona o Državnom inspektoratu („Narodne novine“ broj 115/2018) doći će do promjene u provedbi postupaka izdavanja rješenja iz nadležnosti Ministarstva zdravstva.

  • Otvoren 4. Zagrebački obrtnički sajam

   04-04-2019

   4. Zagrebački obrtnički sajam službeno je otvoren 3. travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati za upis u srednje obrtničke i...

  • HEP - niža cijena električne energije – za obrtnike i njihove zaposlenike

   27-03-2019

    Potpisivanjem Sporazuma između HOK-a i HEP Opskrbe d.o.o. osigurana je niža cijena električne energije na području cijele Republike Hrvatske članovima HOK-a (obrtnicima i dobrovoljnim članovima) i njihovim zaposlenicima te svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a.

  1 2 3