• Aktualno

  • Gastro show "Slatki Samobor"

   16-04-2019

   U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

  • Otvoren javni poziv za Program "Cijeloživotno obrazovanje za obrtništvo"

   12-04-2019

   Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je na svojim web stranicama Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“. Prijave se zaprimaju isključivo od 10.4.2019. godine. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2019. godine.

  • Potpore za zapošljavanje Grada Samobora u 2019.

   11-04-2019

   Grad Samobor objavio je na svojoj službenoj web stranici Poziv za dodjelu potpora zapošljavanju u privatnom sektoru na području Grada Samobora za 2019. g. Predmet Javnog poziva: dodjela financijskih sredstava kao potpora zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora malim gospodarskim subjektima; obrtima, trgovačkim društvima, i OPG-ovima...

  1 2 3

{pgslideshow id=112|width=665|height=500|delay=3000|image=L|imageordering=9}

Galerija slika >>>

Odgojno obrazovni rad se vrši kroz više od 30-tak srednjoškolskih i visokoškolskih strukovnih programa i programa za cjeloživotno učenje u dobro opremljenim učionicama i radionicama opremljenim modernom tehnologijom s upotrebom informatičkog sustava i najmodernijom komunikacijskom tehnologijom. Mladi inovatori i učenici, studenti, postigli su brojne uspjehe na različitim područjima a polaznike ovog projekta je zanimalo sudjelovanje u EU projektima , koje kod njih traje već od 1997.g..

Centar je do sada sudjelovao u više od 100 projekata samostalno ili kao partner sa članicama u EU ili sa drugim zemljama.

Centar predstavlja danas čvrst most između gospodarstva, školstva i razvoja gdje se susreću zahtjevi lokalne sredine , obrta i velike privrede te obrazovanja redovitih učenika i studenata i cjeloživotnim učenjem.

Preko 4000 ljudi, redovitih učenika , studenata, profesora i odraslih koji svoje znanje upotpunjuju i cjeloživotnom učenju, prolazi kroz Centar u kojem rade i vanjski suradnici, stručnjaci iz okolnih tvrtki. Radi se po potrebi firmi koje su u okolici (npr. Gorenje) ili iz daljnjih destinacija. Praksa i teorija ovdje su potpuno povezane a zainteresirane firme i zapošljavanju one koji pokazuju rezultate i interes. Dobivaju se certifikati iz raznih zanimanja.

Vidjelo se što učenici nakon završene škole mogu napraviti a što u daljnjem usavršavanju.

U okviru projekta Smile in Vet bilo je pitanja iz područja „pametnih kuća“, pomno su pregledani

laboratoriji za elektrotehniku i vođeni su razgovori o nabavi vrlo potrebne opreme. Škole su te koje moraju uvoditi promjene, nabavljati skupu opremu kako bi pripremale ono što traže firme i nova tehnologija, da učenici mogu naučiti sve prema zahtjevima tržišta.

Od kada postoji MIC – Međunarodni obrazovni centar još se uspješnije povezuje formalno i neformalno obrazovanje, pomoću novih metoda i modernih tehnologija .

Još je bilo govora o rudarskoj školi u Velenju i školovanju za rudare koji svi dobivaju posao u rudniku, čiji je muzej razgledan odlaskom u dubinu na 175 m i koji je zasigurno autentičan dokaz o rudarskom životu, a danas i turistička atrakcija.

Još jedno vrijedno iskustvo za učesnike projekta koji brzaju prema izradi novog kurikuluma.

Kontakti

Telefon: 01/3360-129
E-mail: uo.samobor@hok.hr 
Adresa: Šmidhenova 34 (karta)

Rad sa strankama: 8h - 15h

logo facebook

logo hok1

Logo Samobor

logo svnedjelja

logo stupnik

 

 • Novosti

  • Gastro show "Slatki Samobor"

   16-04-2019

   U sklopu 15. Samoborskog proljetnog sajma u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, prvi puta održan je i gastro show Slatki Samobor, nova manifestacija pod okriljem Udruženja obrtnika Samobor koja promovira vrhunske samoborske slastičare i njihove proizvode.

  • Dojdi osmaš u Samobor 2019.

   12-04-2019

   Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor,...

  • Promjene u provedbi postupaka izdavanja rješenja

   11-04-2019

   Od 1. travnja 2019. godine stupanjem na snagu Zakona o Državnom inspektoratu („Narodne novine“ broj 115/2018) doći će do promjene u provedbi postupaka izdavanja rješenja iz nadležnosti Ministarstva zdravstva.

  • Otvoren 4. Zagrebački obrtnički sajam

   04-04-2019

   4. Zagrebački obrtnički sajam službeno je otvoren 3. travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati za upis u srednje obrtničke i...

  • HEP - niža cijena električne energije – za obrtnike i njihove zaposlenike

   27-03-2019

    Potpisivanjem Sporazuma između HOK-a i HEP Opskrbe d.o.o. osigurana je niža cijena električne energije na području cijele Republike Hrvatske članovima HOK-a (obrtnicima i dobrovoljnim članovima) i njihovim zaposlenicima te svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a.

  1 2 3