Povodom 22. godišnjice djelovanja Obrtničke komore Zagreb,. u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika 22.03. 2016. održana je svečana sjednica . U pozdravnom govorupredsjednik OKZ-a , Mirza Šabić istaknuo je značaj obrtništva i malog poduzetništva ucjelokupnom hrvatskom gospodarstvu .Također je pozvao obrtnike da se uključe u projektzajedničke nabave Artifex, koji članovima Obrtničke komore Zagreb omogućava posebne pogodnosti prilikom kupnje širokog spektra proizvoda. Na prigodnoj svečanosti  koja je naglasila značaj i ulogu obrtništva u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji,  dodijeljene su priznanja i nagrade  obrtnicima i zaslužnim pojedincimaza razvoj obrtništva.


Zlatnu statuu s pisanim priznanjem  dobili su Zlatko Prosinečki  te Josip Kajba za izniman doprinos razvoju obrtničkog komorskog sustava.Zlatna plaketa s pisanim priznanjem uručena je Ivanu Štivičiću, Robertu Braji, Zdenku Skledaru, Ivici Zanettiju, Ivanu Kuniću. Zlatni krug s pisanim priznanjem , kojeg Komora dodijeljuje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, dobili su Karlo Kralj, Mladen Ratko i Ivo Kesedžić te pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk  te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. 
Zlatna diploma Obrtničke komore Zagreb uručena je Ivanu Bertoviću, Štefanu Planincu, Ljubomiru Špinderku, Zlatku Tkalčeviću, samoborskom obrtniku Branku Rudolfu te Stjepanu Vlahovcu za dugogodišnji uspješni rad na promidžbi obrtništva.
Srebrnu diplomu, koja se uručuje za osobni doprinos u realizaciji programa očuvanja i poticanja obrtništva u Gradu Zagrebu, dobili su Ranko Kordić,  Marijo Miletić, Marijan Ivaković, Lidija Lovreković, Renato Habulin, Damir Juretić, Goran Rački te samoborska obrtnica Nada Ilijevski.
Svečanom obilježavanju Dana Obrtničke komore nazočili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Andrija Mikulić, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pomoćnica ministra Ministarstva poduzetništva i obrta Ana Mandac, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić,  predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško sa potpredsjednicima Daliborom Kratohvilom i Darkom Kneževićem  te glavna tajnica Violeta Jelić, gradonačelnici gradova Zagrebačke županije te drugi visoki predstavnici, županijskih, gradskih i lokalnih vlasti.   Svečanosti su prisustvovali i  predsjednik Hrvatske gospodarske Komore - Komore Zagreb  Zlatan Frochlich, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, predsjednici područnih obrtničkih komora sa suradnicima, članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora OKZ, predsjednici udruženja obrtnika i tajnici udruženja.

Samoborski nagrađeni obrtnici:

BRANKO RUDOLF, vlasnik obrta
STOLARIJA" Obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu
Predsjednik je Sekcije stolara i član Skupštine i Upravnog odbora u ovom mandatu, predsjednik Odbora za sajmove, a i podpredsjednik Udruženja obrtnika Samobor. Obitelj Rudolf je dala snažan doprinos razvoju obrtništva u svetonedeljskom kraju a osobito stolarskoj struci. Bila je to prvo stolarija u Svetoj Nedelji koju je osnovao, njegov djed Stjepan, pa otac Ivan. Branko Rudolf je vlasnik stolarije koja je dala snažan pečat u razvoju obrtništva u svetonedeljskom kraju: Gosp. Stjepan Rudolf ( djed), pa gosp. Ivan Rudolf ( otac ), pa gosp. Branko Rudolf ( sin ) uspješno održava obiteljski posao i tradiciju od davne 1982.godine. Danas je to odlično uređena radionica s modernim strojevima, jedna od najbolje uređenih u ovom kraju, a i šire. Radionica zapošljava i po 10-tak radnika a poznata je po tradicijskoj izradi s modernim dizajnom i materijalima Izrađuju i drvene fasade od cedra, masiva ariša, te vodootporne šperploče. Kvaliteta u radu je najbitnija ovoj radionici , pa se tako i koristi kvalitetan materijal. Branko Rudolf , potiče rad Sekcije putem redovitih sastanaka a inicijator je posjeta stručnim sajmovima u zemlji i inozemstvu gdje struka može vidjeti domete stolarske struke u svijetu. Vodi brigu o naučnicima za bolje sutra, pa je kroz njegovu radionicu školovano dosta naučnika koje i zapošljava ako su vrijedni i talentirani za ovu kreativnu struku. S ponosom možemo reći da je STOLARIJA RUDOLF jedna od najmodernijih stolarija u Hrvatskoj. Kvalitetu, tradiciju u obrtništvu i osobnu aktivnost Branka Rudolfa, Obrtnička Komora Zagreb je već prepoznala dodijelivši mu 2012.g. Srebrnu Diplomu Obrtničke komore Zagreb.

NADA ILIJEVSKI vlasnica obrta,
ZBIL BUTIQUE 
Boutique ZBIL je modna kuća za žene i muškarce i izradu odjeće za svaku prigodu .Njihov moto je "Stil da odgovara ", tako da odgovaraju osobu i da su prikladni za tu prigodu Obrt Boutique ZBIL osnovan je 1996.g. i ima više od trideset godina iskustva , učenje iz modnih gurua iz grada svjetlosti i mode Paris ( Pret - a-porter ) od početka 70-ih godina. Misija obrta ZBIL je funkcionalna tkanina i vizija zadovoljnog klijenta. Posebno sudjelovanje gđe. Nade Ilijevski je bila izrada komada odjeće za osnivanje povijesne postrojbe Samoborske narodne garde. Skice je prema opisima Nada Ilijevski , zajedno sa suradnicama, pretočila u konkretne komade odjeće. Nada Ilijevski je dugogodišnja predsjednica Sekcije krojača i članica Upravnog Odbora Udruženja obrtnika Samobor u dva mandata 2010-2014, 2014-2018.g., a posebno potiče rad Sekcije putem redovitih sastanaka i posjeta stručnim sajmovima u zemlji i inozemstvu gdje struka može vidjeti domete krojačke struke u svijetu. Gđa. Ilijevski je inicijatorica tradicijalnog posjeta međunarodnom sajmu u Milanu kojeg Sekcija krojača Udruženja Samobora redovito posjećuje svake godine. Unatoč teškoj situaciji u struci, obrt ZBIL je opstao na tržištu zahvaljujući dugogodišnjem radu i upornosti gđe. Ilijevski, a tradicija samoborskih krojačkih radnji se održala prijenosom znanja koje su nesebično prenosile starije generacije krojača, među kojima je sigurno i gđa. Nada Ilijevski.

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor