Naše su krojačice (Nada Ilijevski - BOUTIQUE ZBIL obrt -predsjednica Sekcije, Mateja Novosel i Ljubica Novosel - MODNI ATELJE TEJA obrt) i ove godine posjetile modne revije u Milanu te se vratile nazad prepune ideja i sa sjajnim modnim utiscima. Ovogodišnja prezentacija kolekcije „Milano Pret a Porter“ (28.02.-02.03.2015.) stavila je naglasak na veliki povratak trapera i to od sportskog do vrlo elegantnog kao modnog dodatka u svim prilikama, zatim na povratak u modu dugih suknji te kožnih uzoraka u svim bojama.

Novi hit u modi je i brušena koža a cvjetni uzorci, pruge, kockice mrežaste tkanine i čipka i dalje su dosta zastupljeni.

Prilično su naglašene fluidne kreacije i minimalizam, boje pudera i mnogo bijele boje.

Isto tako uvrstiti se mogu i ostale boje od elegantno crne do izrazito jarkih a vratile su se i pastelne boje što je odličan izbor na nadolazeće toplije i sunčane dane.

Obrtnice naznačuju da im „odlasci u svijet mode“ mnogo znače i koriste u poslovanju te da je Milano posebice koristan u tome smislu ponajviše radi duge tradicije mode što je uvijek dobar uzor ostalim zemljama te samoj struci modnog svijeta.