Samoborske obrtnice su sudjelovale na ovogodišnjem Floraartu na zagrebačkom jezeru Bundek koji je i ove godine bio prava cvjetna oaza za tisuće posjetitelja i ljubitelja cvijeća. Udruženi u neprofitnoj udruzi HUPCA (UDRUGA PROFESIONALNIH CVJEĆARA ARANŽERA HRVATSKE) zajedničkim su snagama dobili prvu nagradu za kreativni izraz u oblikovanju prostora uz minimalna sredstva i svesrdnu pomoć sponzora za cvijeće i repromaterijal te uspjeli kreativnim i profesionalnim  aranžmanom stvoriti prezentnu kreaciju na 100 m kvadratnih. Aranžman se nalazi na Bundeku, a sa našeg područja sudjelovale su Nives Katić iz Sv. Nedelje ( „Nd'core“ obrt) i Sanja Hržić iz Samobora („Cvijeće by Sanja“obrt).

Kup florista održan je u utorak 26.5. u Starogradskoj vijećnici grada Zagreba.

Natjecalo se 11 florista iz cijele Hrvatske, sa našeg područja Nives Katić Sv. Nedelja ( „Nd'core “ obrt), Nevenka Golubić Orešje („Cvjetna galerija Golubić“ obrt) i Sanja Hržić Samobor („Cvijeće by Sanja“ obrt).

Jedan od tročlanog žirija bio je renomirani stručnjak iz Slovenije Simon Ogrizek, što znači da se ocjenjivalo mikroskopski.

Natjecalo se u tri kategorije: slobodni stil stručka, vjenčani stručak i zadana tema " 50 cvjetnih godina."

Apsolutni pobjednik je Ani Poklepović iz Splita ,a samoborska obrtnica Sanja Hržić je osvojila 2 mjesto za zadanu temu "50 cvjetnih godina".

Čestitamo od srca našim obrtnicama koje svojim radom i trudom svake godine iznova oduševljavaju te svojim kreacijama ostvaruju izvanredne rezultate na ponos cijelog Samobora.