Članovi Udruženja prisustvovali su najvećem godišnjem okupljanju ugostitelja i turističkih djelatnika koje se ove godine održalo od 25. – 27. studenog u Šibeniku.

Kongres je okupio više od 500-tinjak sudionika iz svih dijelova Hrvatske. Središnje događanje Kongresa bila je panel rasprava pod nazivom: „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora“ u kojoj su sudjelovali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Damir Juzbašić, pomoćnica ravnatelja HZZ-a Ružica Hrga, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, Slavija Jačan Obratov, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a, Natali Komen Bujas, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, Nenad Šepak te ugostitelji i turistički djelatnici. Neke od tema o kojima se raspravljalo su rezultati turističke sezone, utjecaj stope PDV-a na poslovanje, problemi s pronalaskom radne snage, potrebe prilagodbe u sektoru obrazovanja koje moraju utjecati na podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji i drugo.Panel rasprava je bila odlična prilika za razmjenu iskustava ugostitelja koji su svaki sa svojeg aspekta iznosili stavove i poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju. Ugostitelji i turistički djelatnici usvojili su Zaključak u kojem su iznijeli svoje zahtjeve i prijedloge za poboljšanje poslovanja.

Zaključci 31. Kongresa ugostitelja su:

1. Ponovno traženje uvođenja snižene stope PDV-a na hranu u ugostiteljstvu na 13% kako bi se izjednačila porezna stopa za ovu djelatnost.

2. Inzistiranje da Vlada uvaži traženje Hrvatske obrtničke komore da se u srednjoškolskom strukovnom sustavu za ugostiteljska zanimanja unaprijedi jedinstveni model obrazovanja na način da se osigura više prakse.

3. Apeliranje na Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava da omogući zapošljavanje stranih radnika za obrtnike ugostitelje na način da osigura brži i lakši model zapošljavanja.

4. Traženje da se prilikom provedbe inspekcijskih nadzora, umjesto isključivo represivnih mjera, provede edukacija i informiranje o problemu.

5. Traženje priznavanja troškova reprezentacije u 100-postotnom iznosu.

6. Traženje ukidanja poreza na potrošnju koji je propisan samo za ugostiteljstvo. Kao organizator ovog događaja Hrvatska obrtnička komora dodijelila je i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

Kao organizator ovog događaja Hrvatska obrtnička komora  dodijelila je i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu tradicionalno će sudjelovati i samoborski obrtnici uz potporu Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije.

Na Adventu će sudjelovati naši obrti:

• obrt „SRČEKO“, vl. Silvana Krajačić,
  • obrt „ARKO“, vl. Brigita Mihina
  • obrt „LUMIKO“, vl. Mia Kovač.

Naši vrijedni obrtnici pripremili su svoje proizvode za prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu, jednom od najljepših u Europi. Posjetitelji će tako moći kupiti domaće medenjake, licitarska srca, rukom oslikane staklene kuglice, slike na staklu, ručno šivane trenirke i mnoge druge proizvode naših obrtnika. Adventski sajam u Zagrebu i ove godine nudi posjetiteljima mnoštvo događaja i manifestacija za svaki ukus. Pregršt hrane, zabave, kulturnih programa i jedinstveni božićni ugođaj čeka svakog posjetitelja. Novost ovogodišnjeg Adventa je širenje programa događanja i na Tkalčićevu ulicu pod nazivom Advent u Tkalči. Program Adventa u Tkalči uključuje predstavljanje tradicijskih obrta gdje će posjetitelji putem prezentacija obrtnika moći iz prve ruke vidjeti kako nastaju stvari poput šešira ili cipele. Duž cijele ulice biti će postavljeni Obrtnički punktovi sa prikazom nekadašnjeg izgleda raznih obrtničkih radionica, a na kojima će se posjetitelji moći i fotografirati. Pozivamo sve obrtnike da slijede dobar primjer naših obrtnika i da se u narednim godinama prijavljuju Udruženju obrtnika Samobor za sudjelovanje na Adventskom sajmu koji će im omogućiti dodatnu promociju njihovih proizvoda.

Sajam Wedding expo, održan od 26. – 28.11.2018. na Zagrebačkom Velesajmu, privukao je brojne posjetitelje i izlagače. Wedding expo sajam okuplja cijeli niz struka usko povezanih uz samu organizaciju vjenčanja. Na sajmu izlažu zlatari, slastičari, ugostitelji, snimatelji, fotografi, cvjećari, dizajneri papirne galanterije, vizažisti, frizeri, bendovi i još mnogi drugi.Sajam je specifičan jer se održava dugi niz godina u listopadu na koncu jedne i prije početka nove svadbene sezone.

Kao članica Udruženja obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika na sajmu se predstavila gđa. Nives Katić s obrtom N d´core koja pruža usluge uređenja i dekoracije. Udruženje čestita gđi. Nives Katić na njenom trudu i angažmanu i želi joj puno uspjeha u daljnjem radu.

Udruženje obrtnika Samobor poziva sve obrtnike sa područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika da se jave Udruženju na mail radi iskazivanja interesa za zajedničkim nastupom na Adventskom sajmu u Zagrebu 2018. godine (dalje u tekstu: Sajam).

Udruženje je prihvatljiv prijavitelj na natječaj Zagrebačke županije kao organizator zajedničkog nastupa poduzetnika na manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Natječaj Zagrebačke županije je otvoren do 20. rujna 2018. g. Udruženje će osigurati sufinanciranje organiziranja zajedničkog nastupa na Sajmu obrtnicima sa područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, u iznosu od najviše 10% od ukupnog troška izlaganja, i to:

Zakupa, uređenja i opremanja izložbenog prostora

Za uspješnu prijavu projekta zajedničkog nastupa potreban je interes tri ili više obrtnika i poduzetnika sa područja zagrebačke županije koji će nastupati na Sajmu.

Udruženje obrtnika Samobor 29.05.2018. godine će organizirati seminar „Zaštita osobnih podataka – za računovodstvene servise“ . Seminar se održava u utorak 29.05.2018. od 17:00 sati – 19:00 sati, u prostoru Udruženja Šmidhenova 34, Samobor

Poštovani obrtnici Samobora i Svete Nedelje,

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Hrvatsko-austrijskom trgovinskom komorom poziva Vas da sudjelujete na seminaru

„Uvjeti poslovanja u Austriji“.

Seminar će se održati u utorak, 15. svibnja 2018. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb, s početkom u 09.30 sati. Ukoliko razmišljate o širenju svoga tržišta van granica Hrvatske i Austrija je zemlja u kojoj biste željeli ponuditi svoje robe i / ili usluge, ovakav je seminar odlična priprema za vas. Kako pronaći nove kupce i koje zahtjeve austrijsko tržište postavlja pred one koji na njemu posluju, samo su neka od pitanja na koja će vam ovaj seminar ponuditi odgovore. Seminar će se održati na hrvatskom jeziku, a za sudjelovanje na seminaru obavezna je prethodna prijava putem priloženog obrasca. Broj sudionika je ograničen kapacitetom dvorane.

Sudjelovanje je besplatno. Rok prijave je 10. svibnja.

Vijest o seminaru možete vidjeti na službenoj stranici HOK-e. Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 01/48 06 666 ili 072 000 026 od 8.00 do 12.00 sati.

UDRUŽENJE OBRTNIKA SAMOBOR

Prijavnica za seminar

Program seminara

Poštovani,

pozivamo Vas da budete dio 9. Zagrebačkog energetskog tjedna i da se odazovete stručnom skupu Obrtničke komore Zagreb koji će se održati u petak, 11. svibnja 2018., s početkom u 11.00 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Zagreb, Ilica 49/ Ikat / ulaz kroz pasaž.

Srdačan pozdrav, Obrtnička komora Zagreb

Novi europski regulatorni okvir za zaštitu osobnih podataka, Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR – General Data Protection Regulation), čija primjena započinje 25. svibnja, donosi značajne promjene obrtnicima koji zapošljavaju radnike ili na drugi način prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

Obradu osobnih podataka potrebno je uskladiti s GDPR-om, a nepoštivanje novih obveza može rezultirati visokim novčanim kaznama.

Kako biste se pripremili za nadolazeće promjene, pozivamo vas na savjetovanje za obrtnike „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti podataka – Opća uredba (GDPR)“, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Agencije za zaštitu osobnih podataka, koje će se održati 11. travnja 2018. godine, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II, s početkom u 10,00 sati.

Prijave s podacima (ime i prezime) zaprimaju se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., do 10. travnja 2018. godine.

U dvorani samoborskih srednjih škola će u petak, 23. ožujka, i ove godine biti prezentiran program "Dojdi osmaš u Samobor 2018.", kojim se učenicima osmih razreda osnovnih škola s našeg područja predstavljaju samoborske srednje škole, ali i srodne zagrebačke škole. Već 6. godinu zaredom ovaj projekt zajednički provode Grad Samobor, Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika i samoborske srednje škole, s ciljem da osmašima olakšaju izbor za nastavak njihovog daljnjeg obrazovanja.

Izgradite samopouzdanje i poboljšajte rezultate prodaje vaših proizvoda i usluga. Radionica za poboljšanje prodajnih vještina, koja pruža vrijedan uvid u svijet prodaje dostupna je u skraćenom obliku, u srijedu, 7. ožujka 2018. od 17.00 do 20.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor.

Poštovani članovi Skupštine Udruženja obrtnika Samobor, čast nam je pozvati vas na svečanu sjednicu Skupštine Udruženja obrtnika Samobor u petak 8.12.2017. u 19h, povodom 50. godina osnivanja Udruženja. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeliti će se Priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad, rad u komorskom sustavu te za prijenos generacije u obrtništvu.

S ciljem osiguravanja podrške poduzetnicima, zainteresiranima za unaprjeđenje vlastitog poslovanja kroz ulaganja u izgradnju i/ili nabavku opreme ili poboljšanje energetske učinkovitosti, promocije proizvoda na inozemnim tržištima ili financiranje vlastitih investicija kroz najpovoljnije financijske mehanizme na tržištu, ­­­ UDRUŽENJE OBRTNIKA SAMOBOR organizirati će (21.11.2017 datum godine u ( 15 – 17 h) sati, u prostorijama Udruženja (Šmidhenova 34, Samobor) interaktivnu radionicu o dostupnim EU sredstvima i izvorima financiranja.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zagrebačka županija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb, u suradnji s Gradom Samoborom  pozivaju vas na prezentaciju U susret poduzetništvu. Prezentacija će se održati u petak, 5. svibnja s početkom u 10:00 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor, na Trgu Matice Hrvatske 3.

U gradu Vrbovcu dana 12., 13. i 14.05.2017.g. održati Sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrtništva. Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.Isto tako u vrijeme održavanja sajma na sajmu se očekuje veliki broj posjetioca.

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Samobora organizira 07. travnja 2017. prezentaciju programa mogućnosti upisa učenika osnovnih škola na području Grada Samobora i Svete Nedelje u srednje škole Grada Samobora pod nazivom ,Dojdi osmaš u Samobor 2017.

Potkategorije