• Aktualno

• Poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika na Međunarodnom sajmu u Celju

21-08-2019

Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 12. rujna 2019. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma), u okviru 52. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2019. godine, najvažnijeg sajma malog i srednjeg...

• EU natječaj: "Inovacije u S3 područjima"

03-07-2019

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

• 3D samoborska kremšnita

12-06-2019

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provela je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

1 2 3

Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu tradicionalno će sudjelovati i samoborski obrtnici uz potporu Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije.

Na Adventu će sudjelovati naši obrti:

• obrt „SRČEKO“, vl. Silvana Krajačić,
  • obrt „ARKO“, vl. Brigita Mihina
  • obrt „LUMIKO“, vl. Mia Kovač.

Naši vrijedni obrtnici pripremili su svoje proizvode za prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu, jednom od najljepših u Europi. Posjetitelji će tako moći kupiti domaće medenjake, licitarska srca, rukom oslikane staklene kuglice, slike na staklu, ručno šivane trenirke i mnoge druge proizvode naših obrtnika. Adventski sajam u Zagrebu i ove godine nudi posjetiteljima mnoštvo događaja i manifestacija za svaki ukus. Pregršt hrane, zabave, kulturnih programa i jedinstveni božićni ugođaj čeka svakog posjetitelja. Novost ovogodišnjeg Adventa je širenje programa događanja i na Tkalčićevu ulicu pod nazivom Advent u Tkalči. Program Adventa u Tkalči uključuje predstavljanje tradicijskih obrta gdje će posjetitelji putem prezentacija obrtnika moći iz prve ruke vidjeti kako nastaju stvari poput šešira ili cipele. Duž cijele ulice biti će postavljeni Obrtnički punktovi sa prikazom nekadašnjeg izgleda raznih obrtničkih radionica, a na kojima će se posjetitelji moći i fotografirati. Pozivamo sve obrtnike da slijede dobar primjer naših obrtnika i da se u narednim godinama prijavljuju Udruženju obrtnika Samobor za sudjelovanje na Adventskom sajmu koji će im omogućiti dodatnu promociju njihovih proizvoda.