Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Upravnim Odjelom za društvene djelatnosti Grada Samobora organizira 15.travnja – (petak) manifestaciju „Dojdi osmaš u Samobor 2016.“ u prostorijama srednjih škola u Samobor, kaoprezentaciju obrazovnih programa srednjih škola prema učenicima 8.razreda osnovnih škola.


Ova manifestacija se već četvrti put organizira u sklopu Samoborskog proljetnog sajma, a cilj ovog projekta je pružanje informacija učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima o mogućnostima upisa u srednje škole i izbora zanimanja što je izuzetno bitno mladim ljudima pri odabiru budućeg zanimanja.

Učenici osnovnih škola zajedno sa svojim profesorima organizirano dolaze na lokaciju manifestacije, gdje će ih dočekati izlagači -  učenici srednjih škola u iz Samobora i Zagreba te predstavnici organizatora (Udruženje obrtnika Samobor i Grad Samobor).Izlagači manifestacije će biti: ETUŠ Samobor, Srednja strukovna škola u Samoboru, Gimnazija A.G.Matoš Samobor, Glazbena škola Ferdo Livadić Samobor i škole iz Zagreba : Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Elektrotehnička škola-Končar. Njihovi učenici dijeliti će promotivne materijale svojih škola, razgovarati sa osmašima te informirati ih uz zanimljive prezentacije svojih obrazovnih programa (izvođenje pokusa, uređivanje frizura i dr.). Ove godine organizatori očekuju preko 500 učenika osnovnih škola da posjete ovu manifestaciju, a ovom prilikom pozivamo i njihove roditelje da se upoznaju sa obrazovnim programima srednjih škola u cilju što boljeg informiranja njihove djece.

monp ESFOve godine „Dojdi osmaš u Samobor 2016“ se provodi u okviru EU projekta MLADI OBRTNICI – NOVI PODUZETNICI“ koji su sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor