Hrvatska obrtnička komora, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji, organizira forum: Kako poslovati sa Švicarskom?  -  u srijedu, 8. lipnja od 9.30 do 12.30 sati u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Zagreb, Ilica 49/I.

Švicarska Konfederacija ima gospodarstvo koje spada u najrazvijenija gospodarstva svijeta, a čine ga vrlo razvijena kemijska, farmaceutska,i metaloprerađivačka industrija, elektronika i elektrotehnika te precizna mehanika i strojogradnja, a visoki udio u BDP-u imaju i usluge, među kojima i bankarstvo. Gospodarska kriza i recesija nisu imale većeg negativnog utjecaja, čak niti nakon prošlogodišnje odluke o napuštanju politike vezanja tečaja franka za euro. Stopa nezaposlenosti, iako viša nego ranijih godina, iznosi oko 3,7%, a standard je vrlo visok. Sve to čini Švicarsku izuzetno interesantnim tržištem.

Za Hrvatsku je važno da je početkom ožujka Švicarska potpisala protokol s EU, kojim se sporazum o slobodi kretanja osoba proširuje i na Hrvatsku. Sporazumi su ojačali gospodarske odnose, ali su istovremeno stvorili složenu i ponekad neusklađenu mrežu obveza, koje stvaraju nedoumice i izazivaju brojna pitanja.

Na njih će pokušati će odgovoriti gosti predavači iz Švicarske, predstavljajući svoja vlastita iskustva iz poslovanja i predstavnici gospodarskih institucija koje zastupaju gospodarstvenike.

Sudjelovanje na forumu je besplatno, no zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prethodna prijava na priloženom obrascu Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., fax: 4846 - 610 , tel. 4806 - 666 od 08:00 - 12:00 sati.