• Aktualno

  • Novi ispitni rok za „Upravitelja prijevoza“ (27.04.2019.)

   22-02-2019

   Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 27. travnja 2019.g. u Zagrebu. Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 28. travnja 2019. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 12....

  • Pojačan nadzor fiskalizacije

   21-02-2019

   U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. – 27. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje...

  • Održan IV. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije

   21-02-2019

   U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u Hotelu Sport u Ivanić Gradu 20. veljače 2019. održan je 4. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije. Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, bilježi značajan oporavak pa je u 2018. godini otvoreno više od 2000 novih obrta, na što je podsjetio župan Zagrebačke županije...

  1 2 3

U dvorani samoborskih srednjih škola će u petak, 23. ožujka, i ove godine biti prezentiran program "Dojdi osmaš u Samobor 2018.", kojim se učenicima osmih razreda osnovnih škola s našeg područja predstavljaju samoborske srednje škole, ali i srodne zagrebačke škole. Već 6. godinu zaredom ovaj projekt zajednički provode Grad Samobor, Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika i samoborske srednje škole, s ciljem da osmašima olakšaju izbor za nastavak njihovog daljnjeg obrazovanja. 

Od 9 do 14 sati oko 500 učenika 8. razreda osnovnih škola sa područja Samobora i Svete Nedelje će se upoznati sa zanimanjima i programima koji se nude u Srednjoj strukovnoj školi i Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi u Samoboru i Gimnaziji A.G.Matoš, a svoje prednosti i obrazovne programe predstaviti će i Elektrotehnička škola i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba. Poziv budućim srednjoškolcima da im se priključe u radu uputiti će i Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor.

Učenike, nazočne ravnatelje i nastavnike pozdraviti će Predsjednik Udruženja obrtnika Samobor - Marijan Karlović i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora - Sanja Horvat Iveković, nakon kojih će se svojim budućim đacima obratiti i ravnatelji Srednjih škola. Uz upućene želje djeci za uspješan nastavak školovanja, naglasiti će se važnost izbora onog zanimanja koje će im prije svega omogućiti stručnost, ali i prosperitet i financijsku neovisnost, što je posebno važno u dinamičnom ekonomskom ozračju u kojemu živimo.

Upravo samoborske srednje škole prednjače u izvrsnosti postavljajući nove standarde i šireći programe temeljem kojih, uz opće obrazovanje, učenici stječu i praktična znanja u odlično opremljenim učionicama te na praksi kod vrsnih samoborskih obrtnika. 

Naši osmaši će dobili prigodne promotivne materijale koje su škole za njih pripremile te će obići i specijalizirane učionice kako bi se što bolje upoznali sa svakim od zanimanja i programa koji im se nude u samoborskim srednjim školama.

 

 

 

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor