Od 9 do 14 sati oko 500 učenika 8. razreda osnovnih škola sa područja Samobora i Svete Nedelje će se upoznati sa zanimanjima i programima koji se nude u Srednjoj strukovnoj školi i Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi u Samoboru i Gimnaziji A.G.Matoš, a svoje prednosti i obrazovne programe predstaviti će i Elektrotehnička škola i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba. Poziv budućim srednjoškolcima da im se priključe u radu uputiti će i Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor.

Učenike, nazočne ravnatelje i nastavnike pozdraviti će Predsjednik Udruženja obrtnika Samobor - Marijan Karlović i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora - Sanja Horvat Iveković, nakon kojih će se svojim budućim đacima obratiti i ravnatelji Srednjih škola. Uz upućene želje djeci za uspješan nastavak školovanja, naglasiti će se važnost izbora onog zanimanja koje će im prije svega omogućiti stručnost, ali i prosperitet i financijsku neovisnost, što je posebno važno u dinamičnom ekonomskom ozračju u kojemu živimo.

Upravo samoborske srednje škole prednjače u izvrsnosti postavljajući nove standarde i šireći programe temeljem kojih, uz opće obrazovanje, učenici stječu i praktična znanja u odlično opremljenim učionicama te na praksi kod vrsnih samoborskih obrtnika.

Naši osmaši će dobili prigodne promotivne materijale koje su škole za njih pripremile te će obići i specijalizirane učionice kako bi se što bolje upoznali sa svakim od zanimanja i programa koji im se nude u samoborskim srednjim školama.

logo hok1

Logo Samobor