Udruženje obrtnika Samobor 29.05.2018. godine će organizirati seminar „Zaštita osobnih podataka – za računovodstvene servise“ . Seminar se održava u utorak 29.05.2018. od 17:00 sati – 19:00 sati, u prostoru Udruženja Šmidhenova 34, Samobor

Predavač Jug Puljizević iz tvrtke GDPR-MEDIA j.d.o.o. će sve zainteresirane obrtnike upoznati sa zakonskim okvirom koji propisuje obveze za obrte koji prikupljaju i koriste osobne podatke u poslovanju. Osobni podaci su svi podaci koji nisu javno dostupni kroz razne javne registre, podaci koji nisu objavljeni kao javni podaci na web stranicama. Svaki obrtnik koristi određene osobne podatke o zaposlenicima, kupcima i dobavljačima, a isti su predmet zaštite, čuvanja, raspolaganja, korištenja i brisanja. Tijekom dvosatnog seminara prezentirati će se kako ustrojiti: Pravilnike, evidencije osobnih podataka, protokole za čuvanje i brisanje osobnih podataka. Predavač će istaknuti i predviđene kazne za one koji ne osiguraju predviđene alate zaštite osobnih podataka kojima raspolažu (2% i 4% ukupnog godišnjeg prihoda ovisno o vrsti i načinu odnosno posljedicama povrede zakona). Primjena ove Uredbe stupa na snagu 25. svibnja 2018. godine. Na ovaj seminar se možete prijaviti na kontakt Udruženja: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.